VIDEO: Ce spune Radu Moldovan despre presupusul dosar intrumentat de DNA Cluj

 -  -  16


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că nu a fost chemat niciodată la DNA Cluj și că nu este cercetat în niciun fel de dosar instrument de această instituție. În acest context, Moldovan a mai precizat că, în opinia sa, informațiile lansate în spațiul public de către liberalul Ovidiu Florean nu sunt decât niște ”aberații”, precizând că refuză să comenteze astfel de afirmații. 

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost întrebat marți, în timpul unei conferințe de presă, dacă este sau nu cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Cluj, așa cum a afirmat consilierul județean Ovidiu Florean.

Jurnaliștii i-au solicitat președintelului Emil Radu Moldovan o părere față de aceste afirmații, iar Moldovan a spus: ”Nu mă interesează aceste declarații. Nu am fost chemat nicăieri. Prima dată când mă cheamă, mă duc cu voi, vă anunț pe toți. Nu m-a chemat nimeni niciodată până acum și nici nu cred că voi fi chemat. Iertați-mă, dar nu comentez aberații”. 

Ce spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, despre presupusa sa cercetare într-un dosar intrumentat de DNA Cluj

Radu Moldovan a declarat că NU a fost chemat niciodată la DNA Cluj și că NU- i cercetat în niciun dosar. În acest context, Moldovan a mai precizat că, în opinia sa, informațiile lansate în spațiul public de către liberalul Ovidiu Florean nu sunt decât niște ”aberații”, precizând că refuză să comenteze astfel de afirmații.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Marţi, 25 februarie 2020

 

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a mai precizat că, dacă totuși se va întâmpla acest lucru, va merge însoțit de angajați ai instituției pentru a oferi lămuri complete anchetatorilor. ”Multumesc tuturor celor care au fost implicați în nebunia aia cu închiderea lotului 4 cu firma care nu lucra. Sigur, dacă o să mă chemeia ăia pe acolo, o să mă duc de mână și cu Ioan Țintean, cu Florin Moldovan, cu Dorin Popescu, cu toți oamenii care au lucrat efectiv. Nu președintele face lucrurile acestea. Deci trebuie să am însoțitori, să îi rog pe ăia să ne primească cu tot alaiul, ca să putem să le dăm toate lămuririle. Dar eu nu cred că va fi cazul”, a mai adăugat Moldovan.

Ținând cont de faptul că presupusa cercetare a președintelului CJ Bistrița-Năsăud ar fi legată de lotul 4 din cadrul proiectului Poarta Transilvaniei, legat de acest subiect, câteva precizări a făcut și vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean: ”închiderea contractului dintre cele două părți s-a făcut în mod amiabil, nicio parte nu a ridicat nicio pretenție, în sensul că pentru ceea ce s-a lucrat s-au achitat banii la nivelul lucrărilor efectuate. În ceea ce privește continuarea acestor lucrări, compania s-a retras pe motiv că nu are capacitatea de executare a lucrărilor. S-a realizat undeva între 4 și 6 la sută din lucrări după un an de zile, când alții au terminat pe alte loturi. Toate chestiunile acestea au fost comentate îndeajuns și am fost criticați că nu luăm măsuri mai abrupte”.

De asemenea, Emil Radu Moldovan a mai spus că, din respect pentru cetățeni, se vede totuși nevoit să aducă o serie de clarificări. Astfel, Moldovan a precizat că lucrările executate pe lotul 4 din proiectul Poarta Transilvaniei au fost verificate atât de echipe din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cât și de o echipă din partea Agenției de Dezvolare Regională Nord-Vest, acestea fiind și validate.

”Cetățenii să fie liniștiți. Banii publici se cheltuie conform legii la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, bineînțele, asta în perioada de când eu conduc CJ. Ce se întâmpla în perioada de dinaintea mea, când anumite personaje lucrau în instituții publice și foloseau fondurile publice în interese propriu, este cu totul altceva. Practicile acelea s-au încheiat în 2012. Cu punct și cu virgulă, asta am vrut să precizez. (…) Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt conforme în totalitate cu legislația în vigoare”, a încheiat Moldovan.

Citește și:

Radu Moldovan, cercetat la DNA Cluj! Dosar pe decontări SUSPECTE la drumul Ilva Mică – Măgura Ilvei! Consiliul Județean a reziliat contractul și a reluat licitația, iar acum, Mis Grup e-n cărți să câștige!

16 recommended
0 notes
763 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *