Ultimele noutati

VIDEO: Ce va face Niculae dacă va candida Ovidiu Crețu de primar!

Cristian Niculae este președintele Organizației Municipale a PSD și periodic are ieșiri publice pentru a arăta că este liderul politic în formare. Din când în când punctează și la nivel administrativ, dar cu toate eforturile sale, primarul Crețu este cel care demonstrează că are putere din postura de ordonator de credite, aflat la al III-lea mandat!

La ultima conferință de presă, viceprimarul Niculae a confirmat a nu-știu-câta-oră că dorește să fie primar de municipiu, dar a amintit că deocamdată PSD-ul NU a desemnat candidatul. La fiecare declarație și sugestie a primarului Crețu, referitor la o posibilă candidatură a sa, gruparea formată în jurul lui Niculae este pusă în gardă!

 

Cristian Niculae și-a prezentat primul obiectiv major și a anunțat asfaltarea a 20 de străzi din municipiu… însă NU a prezentat și sursa de finanțare!

Despre candidaturi și tabere în interiorul PSD!

Cristi Niculae: – La nivelul Organizației Municipale și la nivelul Organizației Județene PSD NU există nicio decizie referitoare la viitorul candidat pentru funcția de primar al municipiului Bistrița în 2020. Vom analiza aceste lucruri, nu știu ce intenții are domnul primar Crețu… eu știu că intențiile lui sunt de a NU mai candida, poate a făcut o glumă, poate Nu a făcut o glumă…. este problema lui, are dreptul să candideze ori de câte ori are voie. Cert este că în partid NU s-a luat nicio decizie în acest sens! NU știm care va fi candidatul… vom analiza cred că în acest an și anul viitor vom lua o decizie și vom desemna în timp util candidatul PSD!

Reporter: – D-voastră v-ați dori să fiți candidatul?

Cristi Niculae: – Dacă mă întrebați în acest moment: DA… mi-aș dori să fiu candidat , NU am venit să fiu viceprimarul oraşului.. am venit să fiu primarul oraşul și NU pot să fiu ipocrit să spun că nu îmi doresc acest lucru. Dar, repet… NU s-a luat nicio decizie. Sunt convins că PSD va avea cel mai bun candidat astfel încât să câștigăm alegerile peste 3 ani.

Reporter: – În eventualitatea în care domnul primar va candida din nou, va avea susținerea organizației?

Cristi Niculae: – NU s-a discutat… când se discută în partid această problemă vom vedea dacă va avea sau nu susținere!

 

Reporter: – Și procedural… se votează în Organizația Municipală și validează Organizația Județeană sau cum se întâmplă?

Cristi Niculae: – Procedural, Organizația Municipală propune Organizației Județene … și se votează și se alege candidatul.

Reporter: – Deci NU e garantat că cel susţinut de Organizația Municipală va trece și de Organizația Județeană?

Cristi Niculae: – NU… poate candida oricine…. v-am spus…. dacă mă întrebați cum.. îmi doresc să fiu viitorul primar al municipiului Bistriţa , dar NU sunt un o care să mă leg de o candidatură, dacă sunt alte soluții și dacă va fi identificat un candidat mai bun ca mine , îl voi susține c cea mai mare forță și putere a mea!

Reporter: – D-voastră personal ce relație aveți cu Organizația Județeană?

Cristi Niculae: – Foarte bune… și cu Organizaţia Județeană și cu primarul Ovidiu Crețu! Chiar foarte bune!

Reporter: – Dincolo de dorințe… NU credeți că la nivelul imaginii aceste neconcordanțe… cu împrumutul, cu străzile, cu candidatul PSD nu credeți că afectează într-un fel anume imaginea partidului și creează mici tabere în interiorul organizației ?

Cristi Niculae: – Nu este niciun fel de neconcordanță. La noi în partid… eu sunt președintele Organizației Municipale… este un climat plăcut ne înțelegem foarte bine și nu sunt discuții!

Reporter: – Deci, NU sunt tabere?

Cristi Niculae: – NU sunt tabere… nu avem nici candidat încă . NU știm cine va candidă. ne vom poziționa și dacă se vor face tabere atunci, la momentul acela … vom vedea .. la momentul actual NU avem tabere, toată tabăra este în spatele meu și a lui Ovidiu Crețu!

Jocul de-a candidatul convine primarului Ovidiu Crețu, care arată că încă mai are forță. Crețu refuză să facă transferul de imagine către Niculae care astfel încearcă să se desprindă de gafele lui Crețu și să pozeze în un candidat cu o altă viziune. Rămâne de văzut cine va cuantifica electoral toate obiectivele propuse în actualul mandat de Ovidiu Crețu… și dacă actualul primar își va orchestra o ieșire elegantă din scenă sau va forța o candidatură pe baza milioanelor de euro din investițiile ce vor urma: drumul către Wonderland, Biserica Evanghelică, cele 50 de blocuri reabilitate, Linia Verde, străzile ce se vor asfalta…

Gruparea Radu Moldovan are ultimul cuvânt pentru funcția de candidat PSD pe municipiu!

Viceprimarul Cristi Niculae a amintit că de fapt Organizația Județeană controlată de Radu Moldovan are ultimul cuvânt în desemnarea candidatului de primar și statutar poate să NU valideze propunerea Organizației Municipale. Cu siguranță primarul Crețu știe acest lucru, mai ales că s-a fript odată când a încercat să-l impună pe Constantin Rus pentru o candidatură de deputat, dar într-un final Organizația Județeană a susținut-o pe Doina Pană!

 

În interiorul partidului jocurile sunt deschise oricărui candidat, iar Crețu are de partea lui sondajul (capitol la care Niculae e dezavantajat clar) și o parte restrânsă din organizație. Alegerile din primul tur avantajează clar candidatul PSD-ului, partid de structuri și cu resurse financiare.

Ovidiu Crețu a luat 12.800 de voturi în 2016, prag maxim la care a ajuns PSD-ul. În 2020 alegătorii s-ar împărți între PSD și Crețu, dacă actualul primar ar forța o candidatură din partea altei formațiuni.

 

 

Scenariile pot fi multe, dar un lucru e clar: dacă vor fi alegeri din primul tur, “dreapta” actuală NU are nicio șansă pentru funcția de primar, decât în condițiile în care ar susține un candidat-unic… lucru greu de crezut la momentul actual.
Comentarii

  • Balan Marius - contribuabil

    Ocroteste DOAMNE pe bistriteni si nu-i lasa prada unui al patrulea mandat !

  • Cretu asteapta de multa vreme sa- i plateasca lui Radu Moldovan pt ca nu l- a promovat pe dl Rus care era prietenul lui si director la Rebreanu. De aceea va candida
Caricatură

Ziar de Bistrita