VIDEO: Cum se infiltrează PSD-iștii în Mișcarea de Re-întoarcere a tinerilor din Occident! Promisiuni electorale la prima întâlnire Diaspora Bistrița vs. PSD, fix pe 23 august! Ce reproșuri s-au adus!

 -  -  2089


Mișcarea Re-Patriot a avut o primă întâlnire cu administrația locală, prilej ideal pentru PSD-iștii din Primăria Bistrița în a mima o schimbare la față, după rezultatul dezastruos de la ultimele alegeri.

 

Reamintim că la alegerile europarlamentare pe Bistrița, PSD a adunat 6.000 de voturi, adică 15% , scor la care își iau adio de la Primărie, după 3 mandate.

Acesta este motivul principal pentru care PSD-iștii din gruparea lui Cristi Niculae cuplează imediat la orice idee venită din exterior și reiau aceleași proiecte de propagandă pe care NU le-au implementat în cele 3 mandate cu Ovidiu Crețu. Actualul viceprimar, în calitate de continuator al administrației PSD-iste și candidat la alegerile din vară este muuult mai activ la acțiunile de imagine. Îi lipsește forța, pragmatismul și cunoștiințele administrative în a schimba lucrurile. Ba mai mult, se află în tabăra PSD și este înconjurat de o serie de oameni care se află în zona decizională de 11 ani și care puteau mișca lucrurile, până acum…

La întâlnirea de la sediul Primăriei Bistrița, viceprimarul Niculae a expus principalele sale proiecte prin car speră să atragă tineri să se re-întoarcă acasă. CLCK pe link să vedeți situația REALĂ a promisiunilor PSD.

– Cartierul Tinerilor, proiect care stagnează de 1 an jumate. Nici măcar rețelele de utilități NU au fost extinse.

– reabilitarea Colegiului Liviu Rebreanu – proiect care putea fi realizat până acum, dar este prezentat ca o mare victorie.

– linia verde; Unirea – Viișoara. proiect european. Viceprimarul Niculae a mințit când a spus că transportul public va fi  gratuit pentru că administrația vrea să încurajeze transportul ecologic.  De fapt e gratuit pe următorii 5 ani deoarece se folosesc bani europeni și era o condiție obligatorie pentru a putea implementa proiectul.

– 30 km de piste de bicicliști, un proiect promis acum 10 ani, aflat în licitație.

– centru intermodal Gării…. un proiect contestat care implică o clădire în zona Gării.

–  reabilitarea străzilor pe traseul: Decebal – Gării – Andrei Mureșanu.

– a amintit de Spitalul Județean și realizarea heliportului. (investiții ale Consiliului Județean).

– reabilitarea întregii infrastructuri rutiere a orașului. O promisiune deșartă, deoarece bugetul local nu permite nici măcar co-finanțarea proiectelor europene, darămite asfaltarea străzilor din oraș.

– asfaltarea TUTUROR străzilor de pământ. În zonele cu vile, Primăria Bistrița asfaltează 4 străzi/an. În ritmul ăsta nici peste 0 ani, străzile nu vor vedea asfalt.

– Pădurea – parc Codrișor – proiect aflat pe agenda primarului încă din primul mandat. Nu există nimic în acest sens, nici măcar o solicitare de finanțare europeană.

– valorificarea mitului Dracula printr-un parteneriat-public privat și realizarea unui parc de distracții tematic, la Wonderland.

– stadion NOU de 10.000 de locuri în Wonderland. – deocamdată NU se află pe nicio listă de finanțare.

– sală Polivalentă în Wonderland (proiect aflat în licitație).

– realizarea Aquapark (proiect fără finanțare).

– reabilitarea cădirilor din centrul istoric.

– realizarea Centurii Ocolitoare : Sărățel – Monariu – Jelna – Ghinda – Livezile. (proiect fără finanțare, după ce timp de 3 mandate, Ovidiu Crețu a promis că va realiza acest obiectiv, pe un alt traseu).

– 14 punctele termice, transformate în parcări. – administrația locală NU a reușit să valorifice niciun punct termic, deși au obținut dreptul de proprietate de-acum 10 ani.

După ce a prezentat obiectivele de campanie, Niculae a declarat: “Acestea sunt câteva motive prin care sper să vă facă pe cei din Diaspora să vă întoarceți acasă!”

“Birocrația DISTRUGE România!” – acesta a fost mesajul Diasporei

Administrația locală pregătește un portal iar tinerii din Diaspora care vor să se întoarcă acasă să poată contacta. Viceprimarul Niculae s-a lăudat că la Registratura Primăriei va desemna un angajat care să discute cu cetățenii veniți din străinătate și să le răspundă la toate întrebările.

Un antreprenor membru PSD a amintit de întoarcerea sa acasă și de modul în care s-a chinuit să-și construiască o casă din cauza sistemului birocratic de la nivelul Primăriei Bistrița.

Viceprimarul a promis că va reduce birocrația de la nivelul instituției și a aruncat vina pe secretarul municipiul Floarea Gaftone.

Referitor la controalele pe care le realizează instituțiile Statului , viceprimarul Niculae a spus că situația s-a schimbat în ultimii ani.

Întâlnire de campanie, cu de toate: PSD-iștii INFILTRAȚI au promis de mama focului!

La întâlnirea Re-Patriot + administrația PSD, viceprimarul Niculae s-a comportat fix ca-n campania electorală: și-a luat notițe și a fost amabil cu toată lumea. Întâlnirea a fost amicală, cu cetățeni care s-au plâns în principal de birocrația din Primăria Bistrița și de modul în care sunt tratați la momentul când aleg să investească pe plan local.

Ce a lipsit de la această întâlnire, la care au participat câțiva cetățeni care muncesc sau au muncit în străinătate:

– un proiect pragmatic de implementare a măsurilor propuse.
– lipsa unei viziuni de ansamblu și a unui plan de acțiune.
– administrația PSD de la nivelul Primăriei Bistriței i s-a cerut să intre în normalitate, nicidecum nu i s-au cerut favoruri pentru cei din Diaspora.

Cristian Niculae , Adrian Solcan și câțiva investitori prezenți la sala de consiliu sunt membri PSD și prin aceste apropieri de zona Diaspora gândesc strategii de imagine și promovează proiecte electorale.

Vasile Nicolae Lupșa a amintit despre românii care lucrează în străinătate care au un comportament diferit și care se dedică mai mult la locul de muncă.  Tânărul antreprenor le-a cerut celor care se-ntorc acasă implicare în administrația locală și în politică, o implicare activă și un imbold la acțiune!

“Haideți acasă să construim o Românie mai frumoasă! ” – a transmis Vasile Lupșa.

Re-patriot s-a detașat de zona politică iar Vasile Lupșa a amintit că ONG-ul nu face parte din administrația locală, ci mai degrabă creează legături între diverse medii, cu scopul de re-întorcere a tinerilor investitori din Diaspora. Întâlnirea a durat  aproape 2 ore, timp în care s-a discutat despre variantele teoretice prin care administrația locală ar putea sprijini românii care se întorc înapoi în Bistrița.

CLICK să vedeți discuțiile Re-patriot vs PSD

Despre Re-Patriot!

#RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construiesc instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizează forţe instituţionale importante alături de antreprenori, personalităţi şi societatea civilă.

0 notes
1214 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *