VIDEO: Daniel Suciu: ”Pentru prima dată în istorie, municipiul Bistrița primește zero lei de la bugetul de stat!”

 -  -  11596


Deputatul PSD Daniel Suciu a cerut liberalilor din Bistrița-Năsăud să explice care este formula în baza căreia au fost distribuite fondurile de la bugetul de stat către unitățile administrativ-teritoriale din județ. Suciu a precizat că nu înțelege cum e posibil ca din 3 orașe, unul să primească o sumă aproape dublă decât celelalte două la un loc, în vreme ce municipiului reședință de județ să nu i se aloce niciun ban. Deputatul PSD a precizat că este ”pentru prima dată în istorie” când se întâmplă acest lucru. 

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, formula magică găsită de PNL pentru alocarea fondurilor dă municipiului Bistrița zero lei. Îl rog, îl somez pe potențialul candidat al PNL la Primăria Bistrița, Ioan Turc, ca împreună cu ministrul Cîțu, cu noul director de la Finanțe, cu cine crede domnia sa de cuviință, să vină să ne prezinte minunata formulă bazată pe știință și pe calcule economice și financiar – bugetare prin care Bistrița, pentru prima dată în istorie, primește zero lei de la bugetul de stat”, a declarat, într-o conferință de presă, Daniel Suciu.

Social democratul bistrițean a completat că nu reușește să înțeleagă criteriile în baza cărora au fost stabilite sumele. ”Nu înțeleg, chiar nu înțeleg care este această formulă. (…) În prelungirea formulei magice, aș vrea să ne explice toți finanțiștii liberali cum și care este formula prin care 3 orașe, cu aproape aceeași suprafață și aceeași populație, au alocări atât de diferite. Foarte bine că Sângeorz-Băi primește 7,9 milioane lei, dar cum de un oraș primește dublu aproape față de celelalte două orașe la un loc și municipiul Bistrița zero”, a mai precizat Suciu.

Daniel Suciu: ””Pentru prima dată în istorie, municipiul Bistrița primește zero lei de la bugetul de stat!”

Deputatul PSD Daniel Suciu a cerut liberalilor din Bistrița-Năsăud să explice care este formula în baza căreia au fost distribuite fondurile de la bugetul de stat către unitățile administrativ-teritoriale din județ. Suciu a precizat că nu înțelege cum e posibil ca din 3 orașe, unul să primească o sumă aproape dublă decât celelalte două la un loc, în vreme ce municipiului reședință de județ să nu i se aloce niciun ban. Deputatul PSD a precizat că este ”pentru prima dată în istorie” când se întâmplă acest lucru. https://www.ziardebistrita.ro/daniel-suciu-pentru-prima-data-in-istorie-municipiul-bistrita-primeste-zero-lei-de-la-bugetul-de-stat/#DanielSuciu #PNL #PSD #buget

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 30 ianuarie 2020

 

De asemenea, Daniel Suciu a precizat că alocările Guvernului liberal pentru cheltuielile privind persoanele cu handicap și însoțitorii acestora s-au înjumătățit față de cele care au fost susținute pe timpul guvernării PSD.

Domnul Turc vine și ne spune o mare realizare a Guvernului PNL: că din bugetul național se suportă 50 la sută din cheltuielile pentru persoane cu handicap și însoțitori ai persoanelor cu handicap. Ceea ce omite să spună este că acest lucru înseamnă aproape înjumătățirea bugetului pe acest domeniu. Ciuma roșie – Guvernul PSD a alocat în fiecare an pânăm la 90 la sută prin lege și a acoperit aceste cheltuieli, iar PNL vine și ne spune ca o mare realizare că ei suportă 50 la sută”, a mai spus Suciu.

Să ne mai lase liberalii cu prinsul de obraz, când ei s-au întors la practicile din vremea de tristă amintire a Partidului Democrat-Liberal. Unde vedeau PSD era zero și unde vedeau PDL era plin”

În aceeași conferință de presă, Daniel Suciu a mai prezentat o situație legată de alocările pentru primării, pe timpul guvernării PSD și pe timpul guvernării PNL.

”Prin celebra hotărâre de Guvern din 14.10.2019, Guvernul PSD a alocat în județul Bistrița-Năsăud următoarele fonduri: total sume – 259.170.000 de lei, din care au primit fonduri 23 de primării PSD, adică 108 milioane de lei (42% din totalul fondurilor alocate). Primarii PNL și ALDE au primit 48 de milioane lei (19 % din totalul fondurilor alocate). Faceți un calcul, câte primării are PSD și câte are PNL. Prin hotărârea de Guvern 971 din 20.12.2019, Guvernul PNL a alocat în județul Bistrița-Năsăud următoarele fonduri: 46 milioane lei, dintre care 18 primării PSD au primit 16 milioane lei (35% din totalul fondurilor alocate), primăriile PNL și ALDE au primit 30 de milioane lei (65% din totalul fondurilor). De asemenea, prin hotărârea de Guvern 977 din 23.12.2019, Guvernul PNL a alocat în județul Bistrița-Năsăud suma de 29 de milioane lei. Două primării PSD au primit 3.850.000 de lei (13% din fonduri) și ceilalți primari, unii, puțini, PNL, ALDE și UDRM au primit 25 de milioane lei (87% din fonduri). Să ne mai lase liberalii cu prinsul de obraz, când ei s-au întors la practicile din vremea de tristă amintire a Partidului Democrat-Liberal. Unde vedeau PSD era zero și unde vedeau PDL era plin”, a încheiat Daniel Suciu.

Daniel Suciu, despre banii către primării

Deputatul PSD Daniel Suciu a prezentat o situație legată de alocările pentru primării, făcând comparație între fondurile din timpul guvernării PSD și cele din timpul guvernării PNL.https://www.ziardebistrita.ro/daniel-suciu-pentru-prima-data-in-istorie-municipiul-bistrita-primeste-zero-lei-de-la-bugetul-de-stat/#DanielSuciu #PNL #PSD #buget

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 30 ianuarie 2020

1 notes
721 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Daniel Suciu: ”Pentru prima dată în istorie, municipiul Bistrița primește zero lei de la bugetul de stat!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *