VIDEO: Deputatul Ionuț Simionca este cel care l-a propus pe dr. Vasile Lucian Pintea pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. ”Sunt onorat de propunere”

 -  -  1446


Șeful Serviciului Județean de Medicină Legală Bistrița-Năsăud, dr. Vasile Lucian Pintea, a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, propunerea în ceea ce îl privește fiind făcută de un deputat bistrițean, cu toate că medicul nu este momentan înscris în nicio formațiune politică. 

Într-o conferință de presă, președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că filiala județeană este cea care l-a propus pe dr. Vasile Lucian Pintea pentru un fotoliu de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”Sunt bucuros că am reușit să promovăm în Guvernul României un bistrițean, un specialist de primă clasă, cu o reputație profesională ireproșabilă, într-un domeniu atât de important și de interes pentru toți românii, dar și pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud”, a declarat deputatul Ionuț Simionca.

Deputatul PMP a mai completat că dr. Vasile Lucian Pintea nu este în acest moment membru al PMP Bistrița-Năsăud, dar a recunoscut că i-ar face plăcere ca acesta să se alăture echipei PMP Bistrița-Năsăud.

Propunerea domnului doctor în funcția de secretar de stat face parte din politica porților deschise pe care o practicăm la PMP Bistrița-Năsăud. (…) După părerea mea, România nu poate să meargă într-o direcție bună decât dacă oamenii buni și valoroși sunt puși în locuri potrivite și au un cuvânt de spus în domeniile în care s-au consacrat”, a mai spus Ionuț Simionca, adăugând că deși PMP nu se află la guvernare alături de PNL, oferă Guvernului Ludovic Orban specialiști, cum este și cazul dr. Vasile Lucian Pintea.

Parlamentarul bistrițean a mai completat că noului secretar de stat i-a cerut să susțină câteva proiecte și acțiuni de interes pentru bistrițeni. ”Primul proiect pe care l-am discutat și pe care l-am rugat să îl susțină este continuarea modernizării Spitalului Județean de Uregnță Bistrița și identificarea de soluții pentru modernizarea spitalelor din Beclean și Năsăud. Punctul doi vizează continuarea dotării cu ambulanțe a Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. De asemenea, i-am cerut să organizeze dezbateri în județ cu asociațiile profesionale din sănătate și cu cele ale pacienților. Totodată, o altă solicitare vizează elaborarea de proiecte legislative care să îmbunătățească accesul pacienților la serviciile de sănătate și calitatea acestor servicii. Susținerea în Guvern a tuturor proiectelor de legi cu imăcat pozitiv asupra locuitorilor din județul Bistrița-Năsăud și din țară. Acestea sunt doar câteva puncte importante pe care le-am prezentat. Urmează ca în perioada următoare, împreună cu domnul secretar de stat, să vedem care este situația și să venim și cu alte puncte de interes”, a declarat Ionuț Simionca.

Deputatul Ionuț Simionca este cel care l-a propus pe dr. Vasile Lucian Pintea pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Deputatul Ionuț Simionca este cel care l-a propus pe dr. Vasile Lucian Pintea pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 19 decembrie 2019

Dr. Vasile Lucian Pintea se declară ”onorat” de propunere

La conferința de presă a participat și dr. Vasile Lucian Pintea, care s-a declarat ”onorat” de această propunere. ”Trebuie să subliniez în primul rând că sunt onorat de propunerea domnului deputat pentru a fi numit ministru secretar de stat. Apreciez că este o recunoaștere a meritelor profesionale și mă voi strădui să fac lucruri bune. Sunt omul faptelor de regulă, nu vorbesc prea mult, îmi place mai mult să fac. Sper să putem valida toate proiectele de care a vorbit domnul deputat, dar șia altele. Mai avem și noi alte idei, legate și de specialitatea noastră și de alte specialități. Sunt lucruri care trebuie schimbate, nu au mai fost schimbate de zeci de ani și poate că se poate mai bine”, a declarat dr. Vasile Lucian Pintea.

lucian Pintea

Noul secretar de stat a spus că un exemplu ar fi legea medicinei legale care e veche din anul 2000. Întrebat care ar fi în opinia sa urgența pe legea privind medicina legală, dr. Vasile Lucian Pintea a precizat: ”Urgența este un proiect depus anul trecut de PSD prin care doresc să ne privatizeze și care a fost respins la comisii. Urma să devenim un fel de medici de familie conform proiectului susținut de domnul Nicolicea. Este ceva ce nu poate funcționa, o încercare de adaptare a sistemului de medicină legale din UK la România, un sistem pe care ei vor să îl desființeze pentru că nu funcționează”, a mai spus dr. Pintea.

De asemenea, întrebat ce l-a determinat să renunțe la postul de medic șef al Serviciului de Medinică Legală Bistrița-Năsăud, unde avea unul dintre cele mai mari salarii din sistemul medical bistrițean (aproximativ 40.000 de lei brut), dr. Vasile Lucian Pintea a spus: ”Încercarea de a face ceva bun pentru județ, pentru oraș și pentru țară. E singurul lucru care mă motiveză”.

De asemenea, în ceea ce privește posibilitatea de desființare a unor spitale, îmntrebat care este părerea sa făcând referire la spitalele din Năsăud și Beclean, secretarul de stat a mai precizat că, în opinia sa, acestea ar trebui eficientizate:”Sunt multe variante de eficientizare în opinia mea. Nu e neapărat nevoie să desființezi, pentru că acoperă o arie destul de mare. Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu va putea să acopere întreg județul ca și cazuistică, dar trebuie găsite variantele de eficientizare maximă pentru că ideea de a le desființa cred că vine din ideea că sunt consumatori mari de bani și poate că au eficiență mai mică”. 

Dr. Vasile Lucian Pintea a mai adăugat că încă nu a avut o întâlnire cu ministrul Sănătății, aceasta urmând să aibă loc vineri, 20 decembrie.

Întrebat dacă se va înscrie în PMP, secretarul de stat a spus că încă nu a luat o decizie din acest punct de vedere.

0 notes
571 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *