VIDEO: Deputatul Ionuț Simionca, față de modificările aduse Codului Rutier: ”Am votat pentru prevenție, nu pentru sancțiune!”

 -  -  1084


Camera Deputaţilor a adoptat, joi, un proiect de lege care vizează modificarea Codului Rutier,  privind circulaţia pe drumurile publice, inclusiv noi măsuri privind amplasarea radarelor în trafic.

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a anunțat că a susținut acest proiect, motivând că ”am votat pentru prevenție, nu pentru sancțiune!”. 

Potrivit parlamentarului PMP Bistrița-Năsăud, ”noi ne dorim să prevenim accidentele de circulație și pierderile de vieți omenești, nu ne dorim să colectăm cât mai mulți bani la buget. În opinia mea, e mai important să fie inscripționate mașinile de poliție dotate cu aparate radar și să existe presemnalizare în zonele unde acționează aceste aparate, decât sa transformam agenții de poliție în vânători!” 


Potrivit proiectului adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate şi 4.000 de metri în afara localităţilor faţă de radar”. 

De asemenea, maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, și, în plus, acestea trebuie să fie poziţionate vizbil. Panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Camera Deputaților este for decizional, iar Legea va ajunge, în continuare, pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

0 notes
209 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *