VIDEO: Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, fără bani de funcționare

 -  -  7


Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud a rămas fără bani de funcționare, după ce Guvernul Orban nu a alocat decât 21 la sută din fondurile necesare acestei secțiuni, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. În aceste condiții, banii de funcționare pentru primele 6 luni ale acestui an vor fi alocați din bugetul județului.

”Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, onor Guvernul multinaţional-bancar Orban nu a asigurat nici măcar pentru primul trimestru bugetul de funcţionare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Nu am primit nici măcar 25 la sută din bugetul pentru DGASPC. Am primit undeva 21 la sută din acest buget. Împreună cu colegii din CJ, după mai multe zile de căutări, tăieri și mutări, am reușit să propunem un buget din care vom asigura, cu contribuția majoră a Consiliului Județean, funcționarea acestei instituții vitale pe primele 6 luni. În această situație eu îmi pun întrebări. (…) Funcționarea statului Român și grija pentru cetățenii aflați în situații delicate nu o poartă nimeni”, a declarat Emil Radu Moldovan, care mai afirmă că așa ceva nu s-a întâmplat niciodată de la Revoluție încoace, adică de 30 de ani.

”Sunt curios cum ar arăta acel domn, tovarăşul Orban, domnişoara blondă în faţa unui asistent maternal care are trei sau patru copii luaţi dintr-o instituţie publică a statului, dintre care doi sau trei şi cu handicap, că nu le-au asigurat aceste drepturi. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată după Revoluţie”, a mai spus Emil Radu Moldovan, care a mai completat că e ”strigător la cer” ce se întâmplă.

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, fără bani de funcționare

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan spune că, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Guvernul nu a asigurat fondurile necesare funcționării Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. ”Nici măcar pentru primul trimestru nu s-au asigurat banii de funcționare la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului”, a spus Moldovan. Ce a făcut în această situație Consiliul Județean Bistrița-Năsăud ?

Publicată de Ziar de Bistrita pe Marţi, 28 ianuarie 2020

 

7 bookmark
0 notes
400 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.