VIDEO: Discuții aprinse pe marginea amendamentului prin care deputatul Robert Sighiartău a solicitat majorarea alocațiilor de stat pentru copii

 -  -  61723Amendamentul propus de secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, de majorare a alocațiilor pentru copii de la suma de 84 lei la 150 lei, a încins spiritele în Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților.

Cu toate că deputatul Robert Sighiartău a explicat faptul că România este țara cu cea mai mică alocație pentru copii din Uniunea Europeană, de doar 2 lei/zi, și, în plus, potrivit deputatului, a scăzut și rata natalității, aceste argumente nu au fost suficiente pentru ca amendamentul să fie admis. Comisia de Buget-Finanțe a respins propunerea de majorare a alocației copiilor, motivând că această măsură ar duce la creșterea deficitului bugetar.

PSD-UDMR-ALDE au votat împotriva copiilor

PSD-ALDE au votat împotriva copiilor.

Publicată de Robert Sighiartau pe Marţi, 12 februarie 2019

Deputatul Robert Sighiartău a solicitat majorarea alocației de la 84 de lei la 150 de lei, iar suma necesară ar fi urmat să fie asigurată din excedentul de peste 2,9 miliarde lei înregistrat la Bugetul asigurărilor sociale.

”Din 2016 ne duc ne nas pe toți cu “programul” lor de guvernare. 4,4 milioane de copii din UE au alocație de 0,5 euro/zi. Toți sunt din România fiindcă acestui guvern nu-i pasă. Copiii noștri nu sunt pe agenda PSD-ALDE” este de părere deputatul bistrițean, care după finalizarea dezbaterilor din Comisia de Buget-Finanțe a afirmat că respingerea acestui amendament este ”o bătaie de joc”.

Rerezentantii ALDE-PSD din comisia de Buget Finante au votat impotriva copiilor. Au votat împotriva majorării alocației pentru copii !

Publicată de Robert Sighiartau pe Marţi, 12 februarie 2019

Potrivit deputatului bistrițean, alocația pentru copii nu a mai fost indexată cu rata inflației încă din anul 2015.

VIDEO: Facebook – Robert Sighiartău

6 bookmark
1 notes
448 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Discuții aprinse pe marginea amendamentului prin care deputatul Robert Sighiartău a solicitat majorarea alocațiilor de stat pentru copii

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.