VIDEO: Liderii “de dreapta” vor să scape Bistrița de falimentul PSD-ist! Ce soluții de SALVARE au găsit PNL-iștii + Ionuț Simionca (PMP) + Lorant Sas (USR-PLUS)! Discuții faine la cafeneaua politică organizată de Diana Morar!

 -  -  41943


Consilierul local Diana Morar a organizat o dezbatere politică într-un cadru prietenos, la Atelierul de Cafea. La eveniment au participat o serie de PNL-iști, printre care Ioan Turc, Sorin Hangan, Stelian Dolha, Cristian Munthiu, Octavian Ganea, plus simpatizanți și membri de partid, printre care Dorina Cicioc (șefă la Finanțe în Guvernarea PDL, Doina Sigmirean șefă la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud în Guvernarea PDL).

Liberalii, ușor aroganți au amintit despre alegerile prezidențiale și în mai multe intervenții au deschis discuția cu propoziția: “după ce Klauss Iohanis va deveni președinte… “, oarecum excluzând varianta unui alt câștigător.

S-a vorbit despre: reforma în administrația locală, fonduri europene, oameni competenți pe funcții, proiecte viabile care să aducă plus-valoare!

Liderii de dreapta au vorbit despre  reforma în administrația locală și pașii urgenți care trebuie realizați pentru un refresh dat Bistriței, municipiu condus de PSD de aproape 12 ani. Ionuț Simionca a insistat pentru o colaborare viitoare între principalii lideri, imediat după prezidențiale.

Ionuț Simionca – deputat PMP și Lorant Sas, liderul formațiunii PLUS au venit la susținere!

Tema acestei dezbateri a fost alegerile prezidențiale iar invitații au adus argumente pentru susținerea candidaților. Klauss Iohannis (PNL), Dan Barna (USR- PLUS), Theodor Paleologu (PMP). După argumentele fiecăruia, discuțiile s-au îndreptat spre teme diverse care i- au antrenat pe cei prezenți.

Vasile Lupșa – un tânăr întors acasă după 9 ani de Spania, unde a dezvoltat un bussines de MILIOANE, în domeniul telefoniei mobile!

Vasile Lupșa face parte din Organizația Re-Patriot, un ONG care doreşte să reconstruiască România prin oameni selectați pe criterii de competență profesională. La întoarcerea din străinătate, Vasile Lupșa a-nceput să se implice în diverse proiecte locale și a inițiat o asociere a patronilor de pe strada Dornei. De asemenea a organizat o întrunire a tinerior din Diaspora, eveniment care a avut loc în această vară, la sediul Primăriei Bistrița.

Vasile Lupșa a vorbit despre experiența sa în Diaspora. S-a întors din Spania, după 9 ani în care a dezvoltat o afacere în telefonie mobilă, realizând un lanț de magazine pe teritoriul Spaniei.  Vasile a amintit că din experiențele sale în străinătate, unde românii s-au dovedit a fi sclipitori la locul de muncă și a spus tuturor că suntem un popor inteligent, special…

5 MILIOANE de români plecați în afara țării, o mare problemă de strategie națională!

Vasile Lupșa a amintit că în Spania există peste 50.000 de firme românești, un număr impresionant care demonstrează că românii au un spirit antreprenorial și se adaptează imediat.

“În prima etapă au plecat meseriașii, după care a fost un val în care au plecat și oameni necalificați, dar în ultimii 10 ani au plecat afară oameni inteligenți, de valoare. Ar trebui dusă o politică agresivă de întoarcere a românilor în țară. E nevoie de experți în administrația naţională… oameni care au dovedit că au făcut ceva… O dată ce acest lucru se va întâmpla, eu sunt convins că o mare parte din românii plecați afară se vor întoarce.” – a completat Vasile Lupșa.

 

Stelian Dolha, NERVOS că partidele care-au dat jos Guvernul Dăncilă NU susțin PNL-ul! Săgeți către USR pentru anticipate și UDMR (pentru că se opun alegerilor locale din 2 tururi)!

Stelian Dolha a intervenit în discuții și a avut un discurs politic, în care a făcut referire la moțiunea de cenzură. La acest moment,  PNL-ul ar fi singur, descoperit. Ce vrei, tu USR, alegeri anticipate… ? Tu, UDMR – șantaj?

PNL-ul NU va tăia nimic, nici pensii și nici salarii!

În opinia sa, România fără PSD ar fi arătat mai bine .. toată vremea asta ne-a condus metehnele și comuniste. Stelian Dolha vrea orientare spre mediul de afaceri prin încurajarea tinerior antreprenori.

 

“Țara asta trebuie să fie condusă de bărbați politici, care să-și asume responsailitatea și guvernarea în țară. Asta îmi doresc eu în România de mâine, o Românie normală, a lui Klaus Iohannis.”  – a completat Dolha.

Ioan Turc a ținut un discurs scurt, în care a amintit despre importanța alegerilor prezidențiale. Președintele filialei PNL Bistrița – Năsăud susține că PSD a realizat investiții proaste, nejustificate (a dat exemplul unor investiții în apă-canal pentru counitți mici, 30-40 de persoane). Președintele PNL a amintit despre necesitatea invesțiilor în infrastructură, chestiune obligatorie în viitorul apropiat.

Ionuț Simionca s-a întors acasă după 11 ani de America!

Ionuț Simionca a impresionat prin naturalețe și a amintit tuturor că România poate fi schimbată în profunzime la următoarele alegeri: prezidențiale, locale și parlamentare.

“M-am gândit la soluții.. acești români să găsească funcționari public să-și facă treaba… dar cum să-i ținem pe românii care acum vor să plece? Ar trebui să discutăm mult despre ce trebuie făcut… fiecare dacă-și aduce aportul la societate, prin puterea propriului exemplu… dacă de mâine nu mai aruncăm guma pe stradă și o aruncăm la coș… este un prim pas.” – a completat Simionca.

Deputatul PMP a lansat câteva atacuri la liberali, cu referire la alegerile din 2 tururi de scrutin, opțiune la care parlamentarii PNL s-au opus în 2015 ( la acea vreme, Ioan Oltean a fost unul din inițiatorii Legii care a permis alegerea primarilor dintr-un sigur tur de scrutin).

Deputatul PMP și-a amintit un episod trăit în America, de Paști!

“Acolo, în străinătate duci dorul de țară…. cea mai marcantă experiență a mea… e o chestie personală…. nu ar trebui să v-o spun.. dar cred că e un moment potrivit: cea mai marcantă experienţă a mea a fost primul Paște! În ziua de Paști am mâncat un sandwich la McDonald’s… a fost cel mai ud și cel mai sărat sandwich pe care l-am mâncat în viața mea…” – a spus Ionuț Simionca.

Sorin Hangan vrea oameni competenți pe funcțiile-cheie!

Sorin Hangan a vorbit despre importanța selecției valorilor în interiorul partidelor, care ar trebui să desemneze oameni competenți pe funcțiile-cheie. În viziunea președintelui PNL pe Bistrița, numai așa se poate face performanță politică

 

Lorant Sas a prezentat cifre statistice și a amintit espre dezastrul ce va să vie, după Guvernarea PSD-istă, realizată pe modelul Dragnea -Vâlcov!

“Avem creștere economică de 5%, cea mai mare din Europa, dar eu cred că direcția este greșită deoarece NU se bazează pe niște piloni sănătoși. Creșterea economică e mare, bazată în proporție de 80% pe consum. Problema e că acest consum vine din importuri, NU din produsele interne, ceea ce înseamnă că valoarea adăugată NU vine din România. Dezvoltarea bazată pe consum, alimentată din creșteri salariale NU este bună,…. deoarce NU este însoțită de productivitate.” – a spus liderul PLUS.

 

În primele 5 luni din 2019, România are câteva recorduri din UE:

– cea mai mare inflație 5.1%
– cel mai mare deficit fiscal
– cel mai mare deficit de cont curent: aproape 5% din PIB.

 

Diana Morar promite noi întruniri de acest gen, pe diverse teme, la care vor fi invitate personaje de pe scena politico-administrativă, dornice de implicare în re-construcția Bistriței…. 

Forțele de DREAPTA vor să zdrobească PSD-ul, la alegerile ce urmează: prezidențiale, locale și parlamentare! În teorie stau bine!

Discursurile celor prezenți au fost la înălțime și demonstrează că Bistrița are lideri în mai multe zone, oameni de valoare care au identificat rapid problemele administrației locale. Punerea în aplicare a chestiunior teoretice, prin decizii pragmatice ar fi principala demonstrație a celor care au teoretizat politic… Și cel mai important aspect: candidații la funcțiile-cheie și forța de convingere pe care o pot avea în fața unui electorat pretențios și sătul de blaturi politice intra-partinice…

4 notes
1068 views
bookmark icon

4 thoughts on “VIDEO: Liderii “de dreapta” vor să scape Bistrița de falimentul PSD-ist! Ce soluții de SALVARE au găsit PNL-iștii + Ionuț Simionca (PMP) + Lorant Sas (USR-PLUS)! Discuții faine la cafeneaua politică organizată de Diana Morar!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *