Din Bistrita

VIDEO: Elevi ai școlilor bistrițene, în vizită la Penitenciar. Deținuții le-au ”predat” lecții de viață

 -  - 


Odată cu începerea noului an școlar, polițiștii compartimentelor Prevenirea Criminalității și Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au reluat activitățile de prevenire prevăzute în campania națională ”Dincolo de aparențe. Experiențe de tip carte vie”.

Astfel, în colaborare cu Penitenciarul Bistrița, oamenii legii au organizat întâlniri între elevi și deținuți care au reușit să se reabiliteze sau sunt în curs de reabilitare, atât din punct de vedere social, cât și legal.

Cinci întâlniri de acest fel au fost organizate până în prezent, la acestea luând parte aproximativ 100 de elevi. Aceștia au avut ocazia să stea de vorbă cu persoane care au ales să încalce legea și care acum plătesc pentru faptele lor.

Potrivit Poliției, subiectele abordate cu tinerii vizează traficul și consumul de substanțe psihoactive, traficul de persoane, dar și infracțiunile la regimul rutier, în fața cărora tinerii sunt vulnerabili.

”Cărțile vii” au fost persoane care execută pedepse privative de libertate, dispuse să le împărtășească tinerilor experiența lor, să îi ajute să vadă tentațiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității.

”De multe ori poveștile de viață ale unor oameni pot constitui lecții de viață pentru tineri, lecții pe care ne dorim să le învețe din experiențele altora, nu pe cont propriu”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

 

144 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.