VIDEO: Emil Iugan, mesaj după ce s-a infectat cu COVID-19 și a stat o lună în spital, inclusiv la ATI: ”Am fost la limită între viață și moarte”

 -  -  1225


Încă o persoană publică din județul Bistrița-Năsăud a ales să sprijine campania de vaccinare şi a făcut un apel la responsabilitate oferind un exemplu chiar din viaţa sa. Este vorba despre Emil Iugan – administratorul SC Silvania International, societate care face parte din grupul de firme MIS Grup.

”Trăim niște vremuri complicate pe care generația actuală nu le-a mai trăit. Este vorba despre pandemia care deja a atins cote la nivel global. Eu și familia mea ne-am vaccinat cu toții, copiii mei, nepoții mei. Am luat această decizie bazându-mă pe următoarele lucruri: în luna noiembrie a anului trecut, am simțit o stare de oboseală, de moleșeală. Am crezut că sunt răcit, dar când am făcut testul s-a constatat că aveam COVID și am un grad de absorbție foarte scăzut al oxigenului. Am ajuns într-o stare foarte gravă la spital, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Bistrița. Am stat o lună de zile în spital, am văzut ce se întâmplă acolo, am fost la limită între viață și moarte. M-a salvat în primul rând puterea lui Dumnezeu și în al doilea rând strădania și tratamentul de care am beneficiat, nu numai eu, toți bolnavii fără deosebire, din partea unui personal medical bine calificat și un spital bine dotat. Eu sunt creștin practicant, fac parte din cultul penticostal. Înainte de a mă vaccina, am luat legătura cu pastori cunoscuți, cu prieteni, cu slujitori ai altarelor de la toate cultele din țară și străinătate și cu toții am ajuns la concluzia că vaccinarea este un act medical benevol, care nu intră în contradicție cu principiile moralei creștine, cu ceea ce scrie în Biblie, din contră, Dumnezeu ne-a lăsat minte, rațiune, înțelepciune”, a spus Emil Iugan într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Sursa citată a mai completat că își desfășoară activitatea într-o firmă în care intră zilnic 300 de salariați și intră în contact cu peste 50 de persoane străine (șoferi, delegați), așa că a decis să discute cu angajații și să adopte măsuri de protecție.

”Ca să mă protejez pe mine însumi, viața mea și a familiei mele, a salariaților, (…) ne-am luat măsuri și am decis în cadrul grupului de firme să stăm de vorbă prietenește cu salariații și să conștientizăm această nevoie, de mare interes național și care presupune și o grabă. Și așa e foarte târziu, efectele se văd. Singurul instrument care dă rezultate fără să aibă reacții adverse este vaccinul. E un act medical, benevol, dar care este necesar să-l facem. Trebuie să aducem la cunoștința tuturor oamenilor acest lucru. Din păcate, beneficiem de o informare potrivnică, de o campanie de dezinformare care vine din partea unor oameni care nu sunt de meserie și care a prins la mare parte din populație. Am luat legătura cu oameni de specialitate, cu medici, cu profesori, cu cercetători, cu oameni care cunosc bine problema și toți mi-au spus în unanimitate că singura soluție la îndemână, gratuită, ușor de administrat la locul de muncă, la medicul de familie, este vaccinul. Așadar, vă îndemn pe toți, pe salariații noștri, pe toți cei cu care intrăm în contact, pe cei pe care îi cunoaștem: este nevoie să ne vaccinăm, în interesul vieții noastre personale, a familiilor, a comunităților în care trăim și muncim”, a mai spus Emil Iugan.

0 notes
350 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *