VIDEO: Emil Radu Moldovan: ”E surprinzător rezultatul de la Bistrița. Asta e decizia cetățenilor. Am luat act de ea, o respectăm”

 -  -  32412Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că rezultatul înregistrat de Alianța pentru Bistrița-Năsăud la Bistrița este unul surprinzător, dar spune că aceasta este decizia cetățenilor, așa că o respectă.

Suntem la finalul unei etape electorale importante, cu lucruri la care ne așteptam și unele la care nu ne așteptam. Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor mei, atât candidați, cât și din echipele de susținători, pentru munca pe care au depus-o în această perioadă. Felicit câștigătorii, le doresc succes tuturor! Aștept rezultatele pentru Consiliul Județean, rezultate pe care încă nu le avem. Nu pot să spunem încă dacă am câștigat sau nu la Consiliul Județean, pentru că nu avem foarte multe rezultate. Am câștigat alegerile până acum în Beclean, Bistrița Bârgăului, Budacu de Jos, Căianu Mic, Ciceu Giurgești, Ciceu Mihăiești, Chiuza, Coșbuc, Dumitra, Dumitrița, Galații Bistriței, Lechința, Livezile, Maieru, Măgura Ilvei, Mărișelu, Monor, Negrilești, Nimigea, Prundu Bârgăului, Poiana Ilvei, Rodna, Romuli, Șieu, Șieuț, Șintereag, Târlișua, Tiha Bârgăului, Uriu și Zagra. Am pierdut acolo unde am avut candidați primari în exercițiu la Năsăud și Petru Rareș, deocamdată, dar am câștigat ca off-sideri – primăria din Șieuț. Îl felicit și pe Cristi, colegii mei de la municipiu au făcut o muncă asiduă, o campanie electorală aproape de perfecțiune. Asta este decizia cetățenilor, de care luăm act, o respectăm. Îi felicităm pe care care au cțștigat și le urăm succes în activitatea lor”, a transmis Emil Radu Moldovan.

În ceea ce privește scorurile electorale, liderul social democraților a precizat că, în opinia sa, rezultatul de la Bistrița este surprinzător, la fel și cel de la Năsăud și Sângeorz-Băi.

”E surprinzător rezultatul de la Bistrița. Exista o anumită emoție legată de votul politic. La sondajele din august, ultimele pe care le-am avut, candidații erau foarte apropiați ca procente, în schimb PSD avea 25 % în municipiu și USR și PNL aveau aproape de 60%. Din punct de vedere politic, lucrurile s-au dus cumva linear, a fost un vot politic. E o surpriză și la Năsăud. Se contura cumva un lucru mai mult decât clar – acela că mai tânărul candidat al PNL-ului are o șansă. Se pare că lucrurile s-au concretizat. Îmi pare rău de Mircea Romocea. Eu cred că doar realizările nu sunt de ajuns fără comunicare foarte strțânsă cu oamenii. Dacă eu voi câștiga voi fi dovada vie a acestui lucru, pentru că în momentul de față vedem că se pierde cam pe linie, cu excepții în fiefurile PSD-iste. Pe lângă munca pe care o faci, trebuie să și comunici în permanență cu ei. La Sângeorz-Băi (…) eu sunt surprins că oamenii au o anumită atitudine și un anumit mod de a-și alege conducătorii, dar e comunitatea lor, e decizia lor și eu o respect și nu am alte comentarii de făcut. De fiecare dată, oamenii știu ceea ce e mai bine pentru ei”, a mai spus Moldovan.

La rândul său, candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la funcția de primar al municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a spus că alegerea bistrițenilor e ”sfântă”.

”Astăzi, bistrițenii au votat, iar alegera lor este sfântă. Noi o respectăm. Eu le mulțumesc bistrițenilor că mi-au acordat onoarea să îi reprezint timp de 4 ani din poziția de viceprimar. Vreau să mulțumesc echipei mele, care a muncit alături de mine în aceste două luni – precampanie și campanie electorală. M-am străduit mult în acești 4 ani să le dovedesc bistrițenilor că vreau să muncesc pentru ei. Asta este alegerea lor și noi o respectăm . Vreau să îi felicit pe câștigători și le urez mult, mult succes în continuare. Noi o să fim în opoziție de mâine și o să îi reprezentăm pe bistrițeni în Consiliul Local din opoziție”, a transmis Cristian Niculae.

Întrebat dacă va rămâne la nivel de consilier local sau dacă va opta pentru o funcție în Parlamentul României, Cristian Niculae a precizat că e prematur să facă afirmații în acest sens. ”Deocamdată sunt consilier local. Sunt primul pe listă și voi fi consilier local și vom lua decizii în partid după ce se vor liniști lucrurile”, a mai spus el.

De asemenea, întrebat dacă ar avea ceva să își reproșeze, Cristian Niculae a spus: ”Nu știu dacă în acest moment aș avea ceva să îmi reproșez sau să gândesc la această oră că am făcut lucruri bune sau rele sau că am avut alegeri greșite în acești 4 ani. Am să analizez situația împreună cu colegii mei și o să luăm deciziile care se impun”.

Conferință de presă PSD Bistrița-Năsăud. Emil Radu Moldovan vorbește despre rezultatele alegerilor locale.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Duminică, 27 septembrie 2020
3 notes
1537 views
bookmark icon

3 thoughts on “VIDEO: Emil Radu Moldovan: ”E surprinzător rezultatul de la Bistrița. Asta e decizia cetățenilor. Am luat act de ea, o respectăm”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net