VIDEO: Etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 ar putea începe de la jumătatea săptămânii viitoare

 -  -  964


Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, într-o videoconferință cu prefecții din întreaga țară, că Guvernul intenţionează să înceapă etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 de la jumătatea săptămânii viitoare, solicitând prefecților din țară să facă demersuri pentru a pregăti centrele de vaccinare necesare acestei etape.

“Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea, suportiul și implicarea dumneavoastră directă în fiecare comunitate, ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu. (…) Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale, ca să piutem să distribuim aceste vaccinuri și să ajungă la toți cetățenii“, a declarat premierul Florin Cîţu.

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare vizează imunizarea populației cu grad de risc și a lucrătorilr care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Potrivit sursei citate, sunt județe în țară în care progresul din punct de vedere al derulării campaniei de vaccinare este unul foarte bun, dar sunt și județe în care campania nu se derulează conform așteptărilor, solicitându-le prefecților mai multă implicare.

“Sunt deja judeţe unde progresul este semnificativ şi aici aş menţiona Bucureştiul, Dolj, Iaşi, Cluj, Suceava, Mureş, Sibiu, Timiş (…). În acelaşi timp sunt şi câteva judeţe unde lucrurile încă nu au ajuns la un ritm care să ne mulţumească – Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman. Pe toţi vă rog să trataţi cu foarte mare importanţă şi o prioritate ‘zero’ a acestui guvern această campanie de vaccinare. Este foarte important să avem centre de vaccinare pregătite. Vaccinurile vin, avem 140.000 de vaccinuri săptămânal”, a adăugat Cîţu.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că pandemia încă nu a trecut și că procesul de vaccinare nu înseamnă că pericolul a trecut, astfel că măsurile impuse de autorități trebuie respectate în continuare.

0 notes
89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *