VIDEO: Faună bogată în Parcul Național Munții Rodnei

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a dat publicității o înregistrare video în care apar exemplare din mai multe specii care trăiesc în Parcul Național Munții Rodnei, acestea fiind surprinse de camerele de monitorizare a faunei.

Aspecte din viață, în toate formele ei. Momente surprinse în Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei. Exemplarele din fauna bogată a Parcului Național Munții Rodnei au fost filmate de camerele de monitorizare amplasate de specialiștii Romsilva”, a transmis Regia Națională a Pădurilor.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *