Ultimele noutati

VIDEO: Mesajul prefectului de Ziua Eroilor: “Memorie eternă eroilor neamului! “

De Ziua Eroilor oficialitățile județene au participat la un ceremonial militar-religios care a avut loc în Cimitirul de pe str. Tărpiului. Reprezentanți cultelor religioase au oficiat slujba de parastas, după care s-a depus o singură coroană la mormântul Eorilor Neamului. Prefectul Ovidiu Frenț a transmis mesajul său de recunoștință eroilor comemorați astăzi:

” Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința și pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pentru care nu ne temem că le vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi. De aceea îmi exprim sentimentele profunde de respect și admirație pentru eroii poporului român, tații și bunicii noștri, înaintași care și-au pierdut viața de tineri în război … unii dintre ei, necunoscuți. Un gând puternic de speranță dedic astăzi militarilor noștri aflați în teatrele de război: să se întoarcă sănătoși ACASĂ! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă și în memoria României și pentru valorile ei, cel mai adânc respect!

e1

e15

 

 

 

 

 

e13

e42

 

 

 

 

 

Dar eroi NU sunt numai cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul pentru patrie. Îi consider eroi și pe veteranii noștri, o mână de oameni care mai sunt în viață acum și care plătesc încă în fiecare zi în conștiință și în vise pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-a II-lea război mondial. Respect, dragi veterani, să ne bucurăm multă vreme de-acum încolo de d-voastră. Salut cu acest prilej Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere și simpatie din partea poporului nostru, sentimente câștigate prin onoarea și spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istorice.

Memorie eternă eroilor neamului! ”

 

Ovidiu Frenț – prefectul județului Bistrța-Năsăud
Comentarii

 • Foarte bine ca in sfarsit, ziua eroilor se sarbatoreste la Cimitirul Eroilor Bistrita, unul din cele mai bine realizate din Romania si nu la controversatul monument in forma de „Sula” amplasat langa „Prefectura”, fara nici o noima, pe locul de unde in 2009 un primar incult a mutat statuia lui Petru Rares, numai pentru a satisface comoditatea politicienilor de astazi de a nu se mai deplasa la locul unde isi dorm somnul de veci eroii neamului. Este o revenire la normalitate mai ales ca in Cimitirul Eroilor din Bistrita a fost amplasat cu cativa ani in urma si monumentul Eroilor din Dealul Crucii, si tot aici isi doarme somnul de veci si sublocotenentul post-mortem Cristian Petru Filip, care si-a pierdut viata in Afganistan. Asadar, eroii au nume adevarate iar locul lor in cartea vesniciei a fost castigat cu jertfa. Să nu-i uităm pe eroii şi pe martirii Neamului românesc, asa cum ne îndemna şi versurile lui Nicolae Iorga:
  „Noi suntem mulţi, e codrul plin,
  De noi e plin muntele tot,
  În şiruri crucile se ţin,
  Pe gropi ce nu se mai socot.
  Români am fost când am luptat
  Până la urmă, neclintit,
  Creştini suntem, căci am iertat,
  Dormind acuma liniştit.
  Şi după câte le-am făcut,
  Noi mai simţim un singur dor;
  Al celor care s-au trecut
  Şi n-au văzut isprava lor.
  Şi fiindc-am fost tot ce v-am fost,
  Când ne-am făcut al vieţii rost,
  În bucuria voastră, fraţi,
  Nu ne uitaţi.”
Caricatură

Ziar de Bistrita