VIDEO: Mesajul prefectului de Ziua Eroilor: “Memorie eternă eroilor neamului! “

 -  -  214


De Ziua Eroilor oficialitățile județene au participat la un ceremonial militar-religios care a avut loc în Cimitirul de pe str. Tărpiului. Reprezentanți cultelor religioase au oficiat slujba de parastas, după care s-a depus o singură coroană la mormântul Eorilor Neamului. Prefectul Ovidiu Frenț a transmis mesajul său de recunoștință eroilor comemorați astăzi:

” Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința și pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pentru care nu ne temem că le vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi. De aceea îmi exprim sentimentele profunde de respect și admirație pentru eroii poporului român, tații și bunicii noștri, înaintași care și-au pierdut viața de tineri în război … unii dintre ei, necunoscuți. Un gând puternic de speranță dedic astăzi militarilor noștri aflați în teatrele de război: să se întoarcă sănătoși ACASĂ! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă și în memoria României și pentru valorile ei, cel mai adânc respect!

e1

e15

 

 

 

 

 

e13

e42

 

 

 

 

 

Dar eroi NU sunt numai cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul pentru patrie. Îi consider eroi și pe veteranii noștri, o mână de oameni care mai sunt în viață acum și care plătesc încă în fiecare zi în conștiință și în vise pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-a II-lea război mondial. Respect, dragi veterani, să ne bucurăm multă vreme de-acum încolo de d-voastră. Salut cu acest prilej Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere și simpatie din partea poporului nostru, sentimente câștigate prin onoarea și spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istorice.

Memorie eternă eroilor neamului! ”

 

Ovidiu Frenț – prefectul județului Bistrța-Năsăud

2 bookmark
1 notes
4 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Mesajul prefectului de Ziua Eroilor: “Memorie eternă eroilor neamului! “

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.