VIDEO: Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat noi măsuri de relaxare a restricțiilor

 -  -  958


Guvernul a aprobat luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 15 septembrie, a anunțat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Într-un briefing de presă organizat la finalul ședinței de Guvern de astăzi, Raed Arafat a anunțat că s-a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, fiind făcute mai multe propuneri care se referă la trei aspecte: campania electorală, ziua votului și organizarea mitingurilor și a demonstrațiilor.

A fost introdus termenul de demonstrații, deci se pot organiza nu doar mitinguri electorale, ci și demonstrații, însă în limia regulilor stabilite pentru mitingurile electorale”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește măsurile din campania electorală, acestea sunt aceleași ca și până acum, iar în ceea ce privește măsurile din ziua votului, acestea constau în purtatul obligatoriu al măștii, triajul pe baza luării de temperatură, obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot.

Secretarul de stat Raed Arafat a adăugat că în cazul în care un alegător vine fără mască, acesta va primi una înainte de a intra în secția de votare.

”Eu, din ce am înţeles, da, va putea să obţină o mască (alegătorul care nu are – n.r.), dar recomandarea, totuşi, este ca alegătorii să vină cu mască”, a spus Arafat la finalul şedinţei de guvern.

În plus, alegătorul poate veni cu pixul de acasă pentru a se semna în secția de votare.

Totodată, Raed Arafat a anunțat că, în ceea ce privește zonele cu risc ridicat epidemiologic ridicat, la nivelul Uniunii Europene există discuții pentru unificarea abordării limitelor și a restricțiilor. ”Așteptăm să vedem concluzia care va fi acolo, pentru că, cel mai probabil, vor fi anumite reguli europene pe care le vom respecta cu toții”, a spus Arafat.

De asemenea, secreatrul de stat a anunțat că vor fi reluate sporturile de contact, însă piscinele situate în interior nu vor fi redeschise.

Briefing de presă susținut la finalul ședinței de guvern de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

Briefing de presă susținut la finalul ședinței de guvern de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne#RaedArafat #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Luni, 14 septembrie 2020
0 notes
83 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *