VIDEO: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

 -  -  101


Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Primarii vor fi aleși cu 50% plus unu din voturi.

Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. E vital ca primarii să fie aleși cu jumătate plus unu din voturi, pentru a avea legitimitate. Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor. Proiectul a fost <<parcat>> neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege de către plenul Camerei Deputaților. Ca atare, stimați colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. De la instalarea Guvernului nostru am spus că facem ceea ce e necesar și ceea ce își doresc oamenii”, a declarat premierul Ludovic Orban, care a completat că ”sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni”.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 16 ianuarie 2020

PNL a depus în Parlament un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în martie 2017. Proiectul a fost respins de Senat în noiembrie 2017. În Camera Deputaților, PSD a tergiversat, timp de doi ani de zile, punerea proiectului pe ordinea de zi.

10 bookmark
1 notes
283 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.