VIDEO: Imagini spectaculoase cu drezina prin pădurea Ocniței și dealurile Comlodului, date publicității de Asociația Mocănița Transilvaniei

 -  -  1370


Câteva imagini de-a dreptul spectaculoase, cu peisaje îmbrăcate în culori tomnatice, au fost date publicității de Asociația Mocănița Transilvaniei, care a ales să marcheze Ziua Națională a României așa cum știe mai bine, prin intermediul unei curse cu drezina, care poartă culorile drapelului.

Imaginile, care arată pădurea Ocniței și dealurile Comlodului, la început de decembrie, vorbesc de la sine:

Motodrezina Asociației Mocănița Transilvaniei a fost construită de unul dintre membrii asociației. Aceasta are o capacitate de 7 locuri (plus “șoferul”) și se deplasează cu o viteză de aproximativ 10km/h. Pe timpul verii, sunt organizate curse cu drezina, care circulă pe o distanță de 10 km dus-întors și pleacă din gara Teaca. În prezent, drezina este adăpostită la o fermă din Teaca, însă Asociația Mocănița Transilvaniei intenționează să lanseze o campanie cu scopul de a construi un mic depou pentru drezină.

Ideea de a înființa Asociația Mocănișa Transilvaniei a apărut în anul 2014, când un grup de voluntari au început demersurile pentru a promova călătoriile cu trenul cu abur între Teaca şi Râciu şi, totodată, pentru a afla starea celor 70 km de cale ferată între Târgu Mureş şi Râciu, respectiv Teaca – Lechinţa, intraţi în conservare.

”Am organizat excursiile cu mocăniţa din toamna anului 2014 şi primăvara anului 2015, oferind şansa de a explora Câmpia Transilvaniei pe şine unui număr de peste 100 de oameni. Grupul nostru de voluntari a crescut şi am decis să ne asociem într-un ONG, având 6 membri fondatori din județele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Cluj. Prin Asociaţia Mocăniţa Transilvaniei vom realiza acţiuni prin care să asigurăm un viitor trenului mic din Câmpia Transilvaniei” spun reprezentanții Asociației Mocănița Transilvaniei.

Sursa VIDEO: Facebook – Asociația Mocănița Transilvaniei

0 notes
95 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.