VIDEO: În atenția vânzătoarelor! Fiți precaute: 2 femei de etnie romă umblă cu fofârlica și înșeală prin metoda…”schimbă-mi banii!” Atenție când vă iau la vrăjeală și vă afișează bancnote mari, de 500 de lei!

 -  -  1136


O grupare specializată în înșelăciuni prin metoda “schimbă-mi banii” acționează de câteva zile pe raza municipiului. Metoda de înșelat e simplă: distrage atenția prin cumpărarea unui produs ( o sticlă de suc) și sub pretextul că NU are decât “bani mari” solicită schimbarea unei bancnote de 500 de lei, în mai multe bancnote. Când vânzătoarea acceptă să ofere la schimb 5 banconte de 100 de lei e prinsă în capcană. Escroaca ține tot timpul banii la vedere, iar când primește bancnotele mai mici, palmează rapid bancnota MARE printr-o mișcare scurtă! Sub agitația creată, rămâne cu bancnotele de 100 de lei, după care dispare urgent.

Mai multe vânzătoare din Bistrița, păcălite în câteva zile, prin metoda “schimbă-mi banii!”

Metoda a fost folosită la mai multe magazine din Bistrița în această săptămână. În special sunt vizate vânzătoarele mai tinere.

Joi noapte, cele două escroace au acționat la magazinul non-stop de pe strada Andrei Mureșanu (fostul Alma). Au folosit aceeași metodă: au oferit o bancnotă de 500 de lei și au solicitat să le fie schimbată în bancnote mai mici. În urma șmecheriei au produs o pagubă de 200 de lei. Una din vânzătoare a ieșit afară încercând s-o rețină, dar făptașa s-a smucit și a fugit!

În echipă acționează două femei corpolente, de etnie rromă. Una dintre ele are părul brunet, iar cealaltă are părul vopsit blond. Este posibil ca cele două femei să acționeze și separat, în funcție de împrejurări!

Chiar dacă există filmare, escroacele pot fi prinse doar pe baza declarațiilor date la Poliție de vânzătoarele înșelate!
Doar dacă vânzătoarele înșelate depun plângere, Poliția poate intra pe fir pentru depistarea celor vinovate, pe baza filmărilor din magazin sau de pe acest site. Astfel de cazuri sunt dificile, deoarece făptașele acționează pe o perioadă scurtă și după 2-3 tunuri de acest gen se mută în altă localitate…

0 notes
261 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *