VIDEO: Inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak: ”Situația de la Șanț este calmă pentru moment, dar e o situație tranzitorie!”

 -  -  1955


Situația conflictuală dintre părinții elevilor de la școala gimnazială din localitatea Șanț și profesorul Vasile Maternik a fost, cel puțin pentru moment, aplanată, spune adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Zoltan Deak. Într-o ședință a Colegiului Prefectural, Deak a spus că se caută soluții pentru ca acest profesor să nu mai poată să revină la cursuri. 

”Pentru moment, situația de la Șanț este detensionată. Ieri, după discuții care au durat aproximativ două ore și jumătate, domnul profesor a înțeles că nu este dorit și nu e bine să forțeze intrarea la copii, intrarea în clasă. El nu a dorit să își facă cerere de concediu fără plată sub nicio formă și soluția care s-a găsit pentru moment a fost de a face o solicitare de învoire pe contractul colectiv de muncă. Pe moment, conducerea școlii i-a aprobat această solicitare pentru a detensiona situația”, a spus Zoltan Deak, răspunzând astfel prefectului județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, care a solicitat informații cu privire la acest caz într-o ședință a Colegiului Prefectural.

De asemenea, inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak a mai precizat că despre aceastăp situație a fost informat și Ministerul Educației Naționale, dar și Avocatul Poporului.

Inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak spune că situația conflictuală dintre părinții elevilor de la școala gimnazială din Șanț și profesorul Vasile Maternik a fost, cel puțin pentru moment, aplanată.

Inspectorul școlar adjunct Zoltan Deak spune că situația conflictuală dintre părinții elevilor de la școala gimnazială din Șanț și profesorul Vasile Maternik a fost, cel puțin pentru moment, aplanată. În continuare se caută soluții astfel încât profesorul să nu mai revină la catedră.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

”În paralel am informat ministerul. Așteptăm să vedem ce soluții ne pot da și specialiștii din Ministerul Educației Naționale. De asemenea, Avocatul Copilului din subordinea instituției Avocatul Poporului a ținut în permanență legătura cu directorul și pe această direcție încearcă să se facă demersuri în așa fel încât instanțele judecătorești, sub o formă sau alta, să își clarifice poziția față de ce poarte face acest profesor”, a mai spus Deak, completând că, în opinia sa, prezența profesorului la catedră în condițiile date este imposibilă.

”Este clar că prezența dumnealui la clasă în condițiile actuale este imposibilă. Este o situație în care cumva trebuie să le dăm dreptate și părinților. Este clar că au această poziție pentru că au existat antecendete. Ultimul eveniment neplăcut a avut loc în martie, iar din acel moment profesorul și-a luat concediu medical. Școala nu a avut ce să îi facă în toată această perioadă. Fiind în concediu medical nu s-a putut face acea cercetare disciplinară. Pentru moment situația este calmă, dar este o situație tranzitorie”, a mai adăugat inspectorul școlar adjunct.

La rândul său, prefectul Ovidiu Victor Frenț a completat: ”Și opinia mea este că nu are ce să caute în spațiul unei unități de învățământ un astfe de profesor, dar judecătorul a fost suveran în acest caz”. 

Reamintim că începând de joia trecută, la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din localitatea Șanț au avut loc proteste ale părinților și elevilor, nemulțumiți fiind de posibilitatea reîntoarcerii la catedră a unui profesor condamnat penal pentru purtare abuzivă.

0 notes
1080 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *