VIDEO: Investițiile în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu sunt afectate de schimbarea Guvernului. Se fac pregătiri pentru demararea lucrărilor la UPU

 -  -  1271


 

 

Investiţiile derulate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu vor fi afectate în niciun fel de schimbarea Guvernului, dă asigurări conducerea unității medicale, care completează că majoritatea fondurilor alocate provin fie de la bugetul județului Bistrița-Năsăud, fie din fonduri europene.

”Noi avem demarate mai multe investiţii. La heliport, este asigurată finanţarea pe bugetul Consiliului Judeţean în proporţie de 100%. Avem banii, nu este niciun risc ca schimbarea Guvernului să influenţeze această investiţie. Am depus la Primăria Bistrița proiectul, pentru obţinerea autorizaţiei de construire, iar dacă vremea ne va permite vom începe lucrările efective, cu dezmembrarea şarpantei, refacerea hidroizolaţiilor, absolut tot. Dacă nu ne va permite vremea, probabil vom începe în primăvară. La proiectul UPU este o ofertă de preț în evaluare, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud. Şi acest proiect nu are niciun risc de a fi oprit”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

În ceea ce privește Unitatea de Primiri Urgențe, în această perioadă se fac pregătiri pentru relocarea activității acesteia.

Este un proiect în valoare de 2,7 milioane de euro. Noi deja am făcut demersurile premergătoare, pregătim deja spaţiul unde va fi relocat UPU pe perioada lucrărilor, într-o magazie din spatele spitalului, magazie care a fost mutată pe Independenţei. Acum amenajăm interiorul, pentru că sunt niște lucrări de făcut, niște circuite medicale, de tras fluidele medicale, tot ce înseamnă oxigen, aspitație. (…) Spațiul nu este suficient, vom funcționa pe avarie sper că maxim un an de zile”, a mai adăugat Lazany, care spune că deși spațiul în care va fi mutată Unitatea de Primiri Urgențe nu este suficient pentru a face față numărului mare de pacienți, lucrurile vor sta altfel după ce proiectul de extindere și modernizare a unității va fi finalizat.

Managerul SJU Bistrița a mai completat că nici proiecte de reabilitare termică a secțiilor externe ale spitalului, cea de pe strada Alba Iulia şi cea de pe strada Ghinzii, nu sunt în pericol. Și în cazul acestora, finanțarea este asigurată tot din fonduri europene. Pentru cele două proiecte urmează să fie semnate contracetele pentru proiectare și execuție a lucrărilor.

În ceea ce privește fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală, Gabriel Lazany a mai spus că achiziția acestor echipamente a fost angajată în proporție de 100 la sută, peste 70 la sută dintre aparatură fiind deja livrată.

Investițiile în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu sunt afectate de schimbarea Guvernului

Investițiile în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu sunt afectate de schimbarea Guvernului, dă asigurări managerul Gabriel Lazany. https://www.ziardebistrita.ro/video-investitiile-in-modernizarea-spitalului-judetean-de-urgenta-bistrita-nu-sunt-afectate-de-schimbarea-guvernului-se-fac-pregatiri-pentru-demararea-lucrarilor-la-upu/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 30 octombrie 2019

0 notes
396 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *