Ultimele noutati

VIDEO: Ioan Bâca: Așa arată primul tronson al pistei extraurbane pentru biciclete, situată pe malul râului Bistrița!

În sfârșit, la Bistrița au început lucrările la pista extraurbană de biciclete. Bucurați-vă, pentru că avem pe unde ne plimba în liniște, fără să ne intersectăm cu autovehiculele. Ne vedem pe acolo!” a precizat de Facebook, Ioan Bâca – profesor în cadrul Facultătii de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai extensia Bistrița.

Profesorul a realizat și un scurt filmuleț pentru a arăta bistrițenilor cum se circulă pe pista la care face referire.

În imaginile publicate de Ioan Bâca, pista extraurbană la care face referire este situată în zona străzii Faleză, fiind de fapt un trotuar construit pe malul râului Bistrița, dar care se pare că poate fi utilizat și ca pistă pentru biciclete.

Strada Faleză, care face legătura între zona Zăvoaie și strada Libertății, va fi în curând deschisă traficului și va pune în circulație și Podul Berăriei, investiție care, deși a fost finalizată, nu a putut fi funcțională. Întreaga investiție privind amenajarea Podului Berăriei s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, în vreme ce amenajarea străzii Faleză (aproximatov 800 de metri) care pune în circulație și Podul Berăriei a mai costat circa 600.000 de euro.

Profesorul Ioan Bâca menționează în filmulețul postat pe o rețea de socializare că și-ar dori ca Primăria Bistrița să realizeze astfel de piste pentru biciclete măcar până la ieșire din Unirea spre Livezile, astfel încât, cicliștii bistrițeni să aibă unde să pedaleze în voie.
Comentarii

  • Arata jenant stimate Domn si nu impecabil cum sustineti,trebuie sa fi concentrat mai degraba nu cazi de pe pista ,nu sa te relaxezi.Sa va fie rusine !

  • Balan Marius - contribuabil

    Cararuia are 80 tenti latime. Faina treaba. Bani zvarliti in taul Bistritei. MIRANDO LUMEA !

  • Don’ profesor te-ai apucat de beutura? Unde ai vazut pista de biciclete?

  • Si cine are incredere sa isi lase copilul sa circule pe pista aia de biciclete? O manevra gresita si ajungi in albia raului.

Caricatură

Ziar de Bistrita