VIDEO: Ionuț Simionca: ”Revenirea la democrație se face doar prin alegerea primarilor în două tururi de scrutin!”

 -  -  1180


Deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, i-a cerut astăzi premierului Ludovic Orban să modifice cât mai repede legea alegerilor locale astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Mă număr printre parlamentarii care au votat investirea Guvernului pe care îl conduceţi cu speranţa că veţi pune în practică, de urgenţă, măsuri extrem de aşteptate de români. Printre acestea se numără şi corectarea deficitului democratic din legea alegerilor locale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. De altfel, peste un milion de români au semnat pentru susţinerea iniţiativei legislative a PMP pentru alegerea primarilor în două tururi. Aveţi oportunitatea, domnule prim-ministru, să le faceţi un cadou românilor înainte de sărbători, adoptând, în această săptămână, o ordonanţă de urgenţă care să le permită acestora să îşi aleagă primari reprezentativi”, a declarat Simionca în Parlament.

Parlamentarul bistriţean a subliniat că românii aşteaptă măsuri reparatorii concrete, care să le dea perspectiva revenirii la democraţie şi a unui viitor mai bun, arătând prin câteva exemple că Partidul Mişcarea Populară a sprijinit întotdeauna PNL pentru trecerea iniţiativelor corecte, în favoarea cetăţenilor: “Vreau să vă reamintesc că PMP a fost un partener de încredere pentru PNL. Am votat împreună căderea Guvernului Dăncilă şi învestirea Guvernului Orban, am reuşit împreună să mărim alocaţiile pentru copii, am trecut, de curând, prin votul nostru comun în comisiile din Parlament, eliminarea supraaccizei la carburant şi eliminarea supraimpozitării pentru contractele part-time”.

În încheierea declaraţiei sale politice, Simionca i-a cerut prim-ministrului să le dea românilor şi partenerilor politici ceea ce a promis înaintea învestirii: “E rândul dumneavoastră să daţi dovadă de loialitate în relaţia cu PMP şi cu românii care au aşteptări mari de la actualul Guvern. Aveţi posibilitatea şi responsabilitatea să legiferaţi alegerea primarilor în două tururi şi să participaţi la discuţii în vederea constituirii unor alianţe anti-PSD în comunele, oraşele şi judeţele României. Doar astfel puteţi livra ce aţi promis: revenirea la democraţie şi înlăturarea PSD din toate structurile de conducere, de la toate nivelurile, din statul român!”.

Revenirea la democrație se face doar prin alegerea primarilor în două tururi de scrutin!

Publicată de Ionut Simionca pe Miercuri, 4 decembrie 2019

0 notes
305 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *