VIDEO: Juniorii de la “Dor Românesc” duc tradițile mai departe! Vezi ce fain repetă jocul caprei, un spectacol fascinant, pregătit de Sărbători!

 -  -  2203


Sub coordonarea coregrafului Adrian Pașcu, juniorii Ansamblului Dor Românesc fac pregătiri pentru un joc al caprei, stilizat, cu elemente-surpriză, care vor face deliciul spectatorilor.

 

Dansatorii se rotesc și țopăiesc în timp ce starostele recită versurile, pe ritmul specific acestui dans! În scenă intră ursul și câțiva câini, care conferă o notă teatrală acestui joc tradițional al caprei!

Tinerii talentați sunt așteptați să vină-n probe și să se alăture trupei de juniori!

Dansatorii au fost selectați din mai multe zone ale județului și au făcut parte din ansamburile formate de Adrian Pașcu. Selecția continuă și orice tânăr dornic să cunoască obiceiurile străbune este așteptat în echipă!

Formarea unui grup de dansatori tineri, reprezintă un proiect personal a lui Adrian Pașcu, coregraful care a conceput un proiect de promovare a tinerilor dornici de afirmare. Repetițiile au loc într-o sală a Centrului Dacia.

ziardebistrita dor rmanesc

ziardebistrita dor rmanesc

ziardebistrita dor rmanesc

Coregraful Adrian Pașcu zice că la el NU țin BLATURILE și întotdeauna, selecția va fi pe VALOARE!

“Tinerii pe care-i vedeți aici sunt viitorii dansatori care vor face pasul spre marea performanță și vor reprezenta județul la spectacolele din țară. În calitate de coregraf, ofer șansa de afirmare fiecărui tânăr, cu o singură condiție: să muncească pentru visul său! Vă asigur că selecția și promovarea dansatorilor va fi pe valoare și tinerii trebuie să știe acest lucru! Cred că vom face lucruri frumoase împreună, o să vedeți pe viitor!”  – a declarat coregraful Adrian Pașcu.

Dansul caprei va putea fi urmărit în Curtea Muzeului, la “Crăciun în Bistrița Năsăud”, dar pe viitor va fi pus în scenă și la alte evenimente din întreaga țară.

0 notes
1328 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *