VIDEO: Ludovic Orban: ”Declarațiile de astăzi ale fostului ministru Vlad Voiculescu ne arată, o dată în plus, că premierul a luat o decizie corectă în privința revocării lui din funcție”

 -  -  11177


Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, consideră că declarațiile de astăzi ale fostului ministru Vlad Voiculescu, care a afirmat că “există diferenţe fundamentale” între numerele raportate şi cele reale ale deceselor din spitalele COVID, arată că premierul României a luat decizia corectă în ceea ce privește revocarea din funcție a acestuia.

Declarațiile de astăzi ale fostului ministru Vlad Voiculescu ne arată, o dată în plus, că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție. (…) Declarațiile arată că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie de a îmbunătăți lucrurile în domeniul Sănătății, prin schimbarea ministrului”, a spus Orban, la Bistrița.

Sursa citată a adăugat că, în opinia sa, premierul Florin Cîțu nu a făcut altceva decât să își exercite dreptul constituțional.

În conformitate cu prevederile constituționale, cu normele democratice și de bun simt, responsabilitatea principală a modului în care funcționează Guvernul este a prim-ministrului. Acesta are dreptul constituțional, atunci când consideră că un minister nu funcționează bine, să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut domnul premier Cîțu. A făcut-o nu pentru că e un ministru de la altă formațiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus și nu e vorba de orice domeniu, ci de cel mai important domeniu, ținând cont de faptul că și în România ne confruntăm cu pandemia de COVID-19. Decizia este una strict guvernamentală și administrativă, care nu mai are legătură cu contextul politic, cu funcționarea coaliției și care permite ca la nivel guvernamental să se îmbunătățească activitatea în domeniul sănătății printr-un nou ministru care să poată să gestioneze mai bine domeniul respectiv. În rest sunt speculații politice și povești. În îndemn pe toți colegii și partenerii din coaliție să se concentreze pe ceea ce așteaptă oamenii de la noi – să guvernăm pentru oameni, să punem în practică programul de guvernare și cel de dezvoltare a României, să susținem toate investițiile pe care ni le-am asumat, să reușim să obținem aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență, să creștem calitatea vieții în România și a serviciilor publice”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă ar lua în calcul posibilitatea de a reveni în funcția de premier, dacă criza guvernamentală se va adânci, Orban a răspuns: ”Am convingerea că putem depăși acest impas și putem ca lucrurile să meargă înainte în actuala formulă, dar cu un ministru al Sănătății nou, pe care să îl propună colegii de la USR-PLUS”.

Orban a adăugat că are încredere că toate lucrurile se vor așeza și că actuala guvernare se va putea concentra pe obiectivele stabilite.

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat vineri la Bistrița, unde a purtat discuții de natură politică cu echipa liberală din Bistrița-Năsăud.

1 notes
302 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *