VIDEO: Mărturii cutremurătoare ale personalului medical de la SJU Bistrița implicat în lupta împotriva COVID-19. ”Ne e dor de normalitate!”

 -  -  1063


Un reportaj realizat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, acolo unde se dă o adevărată bătălie împotriva COVID-19, a fost dat publicității de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, protagoniștii acestuia fiind medicii aflați în linia întâi în această luptă.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, reportajul a fost realizat în Secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și cuprinde mărturii cutremurătoare ale medicilor care de un an și jumătate veghează la sănătatea pacienților:

Printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud mulțumește personalului medical de la SJU Bistrița implicat în lupta împotriva COVID-19.

”În centrul acestui tăvălug nemilos și prelungit care ne macină pe toți, se află medicii, a căror rezistență psihică și fizică e aproape de epuizare. Cine sunt ei? Oameni care s-au pregătit și au ales să lupte pentru viață. Nu doar a lor, ci a noastră, a tuturor. O fac cu dăruire, cu un efort nemaipomenit, cu sufletele greu încercate de tot ce trăiesc în spital, zi și noapte. Câte lacrimi înghit, câtă deznădejde îi încearcă, de câte speranțe se agață, știu doar ei. Ceea ce mărturisesc atunci când sunt întrebați despre propriile trăiri, o fac cu destulă reținere și modestie. Știm că nu e totul, că sunt doar frânturi. La greu, oamenii reacționează diferit, însă de la medici și de la întreg personalul medical, putem învăța un lucru: să nu spunem niciodată NU și să nu renunțăm, oricât ar fi de dificil. Acum, în pandemie, pe lângă lupta contra cronometru cu boala, de un timp deja îndelungat, cei din sistemul sanitar au de dus, în paralel, mai multe bătălii: cu oboseala, cu stresul accentuat și cu multe credințe greșit înrădăcinate. Și, totuși, nu abandonează, înțelegând că misiunea lor de salvatori primează. Se cuvine să le mulțumim din inimă, să îi prețuim și să le fim recunoscători, făcând fiecare dintre noi dovada responsabilității și unității. Vaccinându-ne, putem face un pas important către normalitate. Viața este mai presus de orice și fiecare om contează!”, a transmis Instituția Prefectului.

0 notes
188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *