VIDEO: Ministrul Educației nu exclude ca şcolile să rămână închise și în luna septembrie. ”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online”

 -  -  1258

Ministrul Educaţiei și Cercetării, Monica Anisie, nu exclude ca şcolile să rămână închise și în luna septembrie. Din acest motiv, sursa citată afirmă că sistemul educațional din România trebuie să fie pregătit până atunci pentru desfășurarea învățământului online. Într-un interviu acordat postului Digi24, ministrul a precizat că își propune să organizeze cursuri pentru instruirea profesorilor cu privire la modalitatea de predare online. Totodată, până în toamnă, va fi rezolvată și problema privind accesul elevilor la învățarea asistată de tehnologie.

Toți specialiștii în Medicină vorbesc despre un al doilea val, prin urmare, noi trebuie să fim pregătiți și să identificăm măsurile specifice pentru binele elevilor și în sprijinul profesorilor. În același timp, trebuie să ne gândim că sănătatea elevilor, studenților și profesorilor este foarte importantă pentru noi”, a spus Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul Educației și Cercetării a mai precizat că săptămâna viitoare va fi lansat un plan de măsuri atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online, în așa fel încât să nu ne mai aflăm în situația în care suntem astăzi. (…) Ne aflăm într-o situație dificilă, cu care nu ne-am mai confruntat până acum și trebuie să realizăm lucruri ca pe viitor să nu se mai întâmple ceea ce este. Important este cum procedăm pe viitor”, a mai spus ministrul.

Oficialul Ministerului Educației și Cercetării a mai adăugat că un prim obiectiv este acela de a asigura tablete sau laptopuri pentru toți elevii care nu dețin în acest moment un astfel de dispozitiv.

De asemenea, un alt obiectiv este acela de a pregăti cadrele didactice pentru a putea lucra online cu elevii, acest lucru urmând să se facă prin intermediul unor cursuri de formare. ”Vom avea cursuri de formare în perioada de după încheierea anului școlar”, a mai completat Monica Anisie.

Ministrul afirmă că redeschiderea școlilor în toamnă depinde de evoluția epidemiologică a situației din țara noastră.

Reamintim că, în acest an școlar, cursurile nu vor mai fi reluate pentru majoritatea elevilor și studenților, după cum au anunțat autoritățile. Vor veni la școală, în anumite condiții, doar elevii din anii terminali, clasele a VIII-a şi a XII-a, pentru pregătirea Evaluării Naționale, respectiv a Bacalaureatului.

Intervenția Ministrului Educației și Cercetări, Monica Cristina Anisie, la Digi24.

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Sâmbătă, 2 mai 2020
0 notes
383 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *