VIDEO: Miting la Prefectură! Aproximativ 50 de oameni au scandat anti – PENALI, nervoși că PSD-ul vrea control pe Justiție! P.N.L-iștii au venit la susținere!

În această seară, la Bistrița s-a ieșit în stradă! O serie de cetățeni au protestat în fața Prefecturii, mainifestând pașnic împotriva modificărilor aduse la Codurile de Procedură Penală.

Proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, după ore întregi de dezbateri, cu 175 voturi “pentru”, 78 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Aproximiv 50 de oameni au fost prezenți și timp de o oră au scandat și au vociferat împotriva abuzurilor PSD. Oamenii s-au constituit „de pe facebook”, în cadrul unei acțiuni intens mediatizate de Florin Chereji. „STOP joc, penalilor” a fost titlul evenimentului creat pe facebook, în urma căruia s-au mobilizat bistrițenii.

În această manifestație s-au implicat și membri ai PNL, care au venit la chemarea președintelui Ioan Turc!

O parte a Societății Civile a stat deoparte și a evitat zona în care liberalii acordau interviuri. Florin Chereji a venit cu o portavoce și a ținut un speech de 10 minute prin care îndemna oamenii să iasă în stradă. Chereji a amintit și de promisiunile PSD care NU priveau modificări ale legilor din Justiție.

La un moment dat, oamenii s-au încolonat și au înconjurat piațeta, cu lozinci anti PSD. Manifestația de la Bistrița a durat aproxmiativ o oră.

 

 

 

Joi după amiază s-a anunțat un nou protest, de la ora 19.

Modificări perverse în Codul de Procedură Penală ! Unde s-a umblat la lege!

Camera Deputaților a adoătat o serie de modificări ale Codului de Procedură penală, prin care a fost slăbită autoritatea organelor de cercetare penală! Iată câteva dintre modificări:

“după încetarea măsurii de supraveghere tehnică, procurorul informează, în scris, în cel mult 10 zile, pe inculpatul care a fost subiect al unui mandat despre măsura de supraveghere tehnică ce a fost luată în privinţa sa”.

“În cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei în procedură sunt interzise comunicările publice, declaraţiile publice precum şi furnizarea de alte informaţii, direct sau indirect, provenind de la autorităţile publice referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul acestor proceduri şi nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca şi cum acestea ar fi fost condamnate”

“suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, numai în mod excepţional şi motivat, dacă această măsură se impune în interesul rezvolvării cauzei”,

„procurorul poate dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de cel mult 30 de zile, care poate fi prelungit cu cel mult 160 de zile, iar dacă probele dintr-o înregistrare sunt obţinute în mod nelegal, procurorul poate să le distrugă şi întocmeşte un proces-verbal în acest sens şi îl va depune la dosarul în cauză.”

O altă prevedere introduce un termen de până la 6 luni de la săvârşirea unei infracţiuni pentru depunerea unui denunţ “Pentru ca o persoană să beneficieze de dispoziţiile referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă, denunţul trebuie să fie depus într-un termen de maxim 6 luni de la data la care persoana a luat cunoştinţă de săvârşirea infracţiunii”, spune amendamentul.

A fost modificat un articol care prevede condiţiile de revizuire a hotărârilor judecătoreşti “Revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută şi în cazul neredactării şi/sau nesemnării hotărârii de condamnare de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei”, se arată în modificarea făcută la articolul 453, alin. (1), lit. g) din Codul de procedură penală. această modificare i-ar permite liderului PSD, Liviu Dragnea, să ceră repunerea în instanţă a dosarului “Referendumul”, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce judecătorul care a soluţionat cauza, Livia Stanciu, nu a redactat şi semnat motivarea deciziei.

Mitinguri în toată țara! PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege!

PNL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură penală. Senatul a avut rol de primă Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestui proiect.