VIDEO: O femeie a fost filmată în timp ce ZGÂRIA intenționat mașinile parcate în zona fostului Restaurant Cerbu! Legea zice că dacă NU are discernământ, NU poate fi trasă la răspundere!

 -  -  1284


În mediul on-line circulă mai multe filmulețe cu o femeie care se apropie de mașinile parcate “la Cerbu”, le zgârie și le scuipă! Se pare că personajul este cunoscut sub numele Elodia și face frecvent acest lucru. Postarea a fost distribuită pe facebook și a produs revolta multora, mai ales că faptele se repetă și nimeni NU o poate opri. Poliția se poate sesiza în acest caz iar femeia poate fi acuzată de distrugere și abia în urma unei sentințe judecătorești poate fi obligată să suporte cheltuielile cu revopisrea mașinilor avariate!

Publicată de Doar Alex pe Sâmbătă, 31 martie 2018

Publicată de Doar Alex pe Sâmbătă, 31 martie 2018

Publicată de Doar Alex pe Sâmbătă, 31 martie 2018

Comentarii de pe facebook:

  1. “Atenție cei de pe Împăratul Traian la boschetara asta (cunoscuta drept Elodia ) că va zgârie mașinile în parcare…posesorul jaguarului X1 (B 190 UNV) ARIPA DIN DREAPTA SPATE îți este zgâriată și posesorul vw Caddy (BN 04 CPD) oglinda și ușa din stânga la fel zgâriate…si alte mașini de asemenea…”

 2. “Pe Str.Dragos Vodă toate mașinile sunt zgâriate de 2 ani și numai zilele trecute a văzut o vinzatoare de la mag. Atlantis cine le zgîrie și a mea mașina este toată zgâriată, este nebuna ce o sa ii facă politia.”

3. ” E o nebuna… eu stateam cu fetita mea in parcare la kaufland si a trecut si mi-a scuipat in cosul cu cumparaturi si pe urma a mers si dadea cu picioarele in mașini. E total nebună”

 

Ce RISCĂ femeia care ZGÂRIE intenționat mașinile!

Conform Art. 253 din Codul Penal, distrugerea şi tulburarea de posesie se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă! 

Distrugerea

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă femeia care zgârie mașinile NU are discernământ, NU poate fi trasă la răspundere!

CAUZELE CARE ÎNLĂTURĂ CARACTERUL PENAL AL FAPTEI

Iresponsabilitatea

Conform art 48 din Codul Penal “Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă făptuitorul, în momentul săvârşirii faptei, fie din cauza alienaţiei mintale, fie din alte cauze, nu putea să-şi dea seama de acţiunile sau inacţiunile sale, ori nu putea fi stăpân pe ele. În condiţiile în care inculpatul a săvârşit infracţiunea datorită bolii de care suferă, acţionând fără discernământ, fapt confirmat prin expertiză medico-legală se înlătură caracterul penal al faptei.”

Rămâne de văzut cum vor acționa autoritățile competente în acest caz, în care o peroană fără discernământ NU răspunde în fața legii, dar continuă să producă acte anti-sociale!

0 notes
409 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *