VIDEO: Părinții din Bistrița au PROTESTAT împotriva măsurilor aberante din școli și grădinițe! Vor să elimine măștile pentru copii! De urgență!

 -  -  33222Mai mulți părinți au protestat astăzi, la sediul Primăriei Bistrița și s-au declarat profund nemulțumiți de modul în care se aplică protocoalele anti-COVID în școli și grădinițe!

La școli, copiii sunt OBLIGAȚI să poarte mască pe toată durata orelor de curs! La grădinițe, e INTERZIS să se joace împreună!

Școlile din municipiu și-au creat propiile scenarii, în funcție de numărul de elevi, sălile disponibile și numărul de profesori. Elevii sunt obligați să poarte masca pe figură, pe toată durata orelor de curs. Masca este obligatorie și în PAUZE, iar la toalete, elevii trebuie să fie însoțiți de un profesor. (clasele 1-8).

Cine se opune acestor măsuri, este dat afară de la ore!

La grădinițe, copiii NU au voie să interacționeze, să cânte sau să se ridice de la locul lor. Practic, copiii sunt OBLIGAȚI să stea în bănci și singurele jocuri se pot realiza atunci când sunt scoși în aer liber

Din lipsă de spațiu, grupele de grădiniță funcționează alternativ: copiii stau o săptămână acasă și o săptămână vin la grădiniță. Acest aspect crează probleme părinților care se văd nevoiți să aplice pentru zile de concediu…  

Părinții din Bistrița au PROTESTAT împotriva măsurilor aberante din școli și grădinițe! Vor să elimine măștile pentru copii! De urgență!

Părinții din Bistrița au PROTESTAT împotriva măsurilor aberante din școli și grădinițe! Vor să elimine măștile pentru copii! De urgență!https://www.ziardebistrita.ro/video-parintii-din-bistrita-au-protestat-impotriva-masurilor-aberante-din-scoli-si-gradinite-vor-sa-elimine-mastile-pentru-copii-de-urgenta/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 14 septembrie 2020

S-au adunat semnături împotriva măsurilor ABERANTE!

În timpul manifestației de azi, s-au adunat semnături împotriva măsurilor ce se aplică în unitățile de învățământ, iar documentele vor fi transmise instituțiilor abilitate să intervină de urgență !

“Copilul nostru NU va purta mască! Interzicem orice ingerință și orice încălcare a dreptului copilului nostru de a respira liber , de a se putea exprima liber.” – se arată în manifestul semnat de cei prezenți.

De asemenea, în documentul redactat se mai solicită:

– interzicerea dezinfectanților care NU sunt bio

 – fără pereți despărțitori de plexiglas. Școala trebuie să instituie o stare de plăcere a actului de învățare și NU un cadru de penitenciar.

Nu suntem de acord cu începerea anului școlar în forma impus/recomandată de Ordinul MEC 5487/1494/2020.” – se arată în manifest.

Părinții au venit însoțiți de copii și au REFUZAT să poarte mască. Echipaje ale Poliției au supravegheat acțiunea de la distanță , însă fără a interveni.

3 notes
2347 views
bookmark icon

3 thoughts on “VIDEO: Părinții din Bistrița au PROTESTAT împotriva măsurilor aberante din școli și grădinițe! Vor să elimine măștile pentru copii! De urgență!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *