VIDEO: Pe Bulevard NU există aparate de taxare, locurile cu plată NU sunt semnalizate, dar comunitarii dau amenzi! A ieșit SCANDAL cu Poliția Locală!

 -  -  46339Poliția Locală a blocat mai multe mașini parcate pe Bulevardul Republicii, în scuaruri. Acțiunea a avut luni pe la orele 11. Autovehiculele au fost imobilizate și la 40 de minute mai târziu, un echipaj al Poliției Locale a venit în trecere să colecteze amenzile și să debocheze roțile.

Pe Bulevard, locurile cu plată NU sunt bine-semnalizate. Cu toate astea, se aplică amenzi și se blochează roți!

O familie din Brașov s-a revoltat pe modul parșiv în care procedează Primăria Bistrița pentru a colecta bani la buget. Aceștia susțin că NU au știut că se taxează parcarea și că NU s-au montat indicatoare în acest sens.

Locurile de parcare de pe toată lungimea Bulevardului NU sunt semnalizate a fi cu plată! Pe toată lungimea cuprinsă între fostul Cinema Republicii și sediul Poliției (aprox 500 de metri) există 2 indicatoare, amplasate total aiurea. Unul este pus în dreptul trecerii de pietoni și al II-lea este amplasat între copaci,  50 – 60 de metri mai încolo. Teoretic, unui indicator de parcare cu plată i s-au arondat aproximativ 20 de locuri de parcare, pe o lungime de câteva sute de metri.

Șoferii din alte localități habar NU au că se taxează parcarea de pe Bulevard, deoarece NU există plăcuțe care să indice acest lucru Indicatoarele sunt la 50 – 60 de metri distanță, fapt care face imposibil ca un șofer să sesizeze acest aspect, mai ales la orele de vârf!

Deblocarea roților costă 50 de lei, iar amenda pentru parcare este 65 de lei. Faza nasolă este că șoferul care-și găsește mașina blocată trebuie să se deplaseze la sediul Poliției Locale să achite amenda, după care un echipaj este trimis în teren pentru a debloca roțile. Acest lucru poate dura cel puțin 30 – 40 de minute!

” Vânează mașinile din alte județe… dacă vă duceți la intrare pe acest Bulevard o să vedeți un indicator de restricționare a parcării… Au pus indicatorul pe trecere,.. ca șofer te uiți la oameni, să dai prioritate la trecere… sunteți de rușinea țării… NU se face așa ceva… să pui indicatorul pe trecerea de pietoni. Mi-a vânat mașina… a văzut că e de Brașov și mi-au pus amendă… Amenda e până la 600 de lei maximum!” – a declarat nervos șoferul căruia i-a fost blocată roata.

Soția acestuia spune că au coborât câteva minute și la întoarcere aveau roata blocată, lucru total iegal în opinia sa: “Mașina e bunul meu personal, iar nimeni NU are voie să îl imobilizeze. Dacă aveam o urgență și trebuia să ajung la spital? Parcările NU sunt semnalizate și eu nu știam că trebuie să plătesc. Am înțeles că e un indicator la 100 de metri distanță și că poți cere tichet la unele magazine. Și eu de unde să știu asta? Păi trebuia să pună taxatoare electronice și abia pe urmă să aibă pretenții! Sau să mă amendeze, dar NU să-mi blocheze roata, mai ales că NU am blocat traficul sau intersecția!  ” 

Cât costă parcările în Bistrița!

Conform HCL nr. 141/2017, bistrițenii care optează să plătească pentru locul de parcare prin transmiterea unui SMS vor plăti 0,35 euro + TVA/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1,35 lei/SMS.

 Pentru 30 minute tariful va fi de un leu, față de 50 de bani cât era în trecut. Pentru o oră, tariful este 2 lei, iar pentru o zi întreagă: 15 lei.

Deținătorii de autovehicule care optează pentru un abonament de parcare vor plăti lunar câte 70 lei. Dacă aleg varianta trimestrială, tariful este de 180 lei, în vreme ce pe semestru acesta urcă la 250 lei, iar pentru un an întreg la 480 lei. Persoanele care dețin în proprietate un autoturism electric beneficiază de acordarea unui abonament de parcare gratuit.

În ceea ce privește contractul de rezervare, valabil doar pentru instituțiile bancare și alte instituții sau persoane juridice care, în vederea desfășurării activității, conform legii speciale de funcționare, au dreptul/ obligația de a deține locuri de parcare, un loc pentru fiecare sediu al instituției costă 1.200 lei /an.

Primăria Bistrița a organizat o licitație pentru achiziționarea de taxatoare electronice, dar deocamdată acestea NU au fost cumpărate. Până atunci însă, Poliția Locală blochează roți și ulterior dă o raită pentru deblocare acestora și încasarea amenzilor! 

4 bookmark
6 notes
64 views
bookmark icon

6 thoughts on “VIDEO: Pe Bulevard NU există aparate de taxare, locurile cu plată NU sunt semnalizate, dar comunitarii dau amenzi! A ieșit SCANDAL cu Poliția Locală!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.