VIDEO: Pe toate drumurile naționale din Bistrița-Năsăud se circulă în condiții de iarnă

 -  -  4353


O informare meteorologică valabilă pentru toată țara este în continuare în vigoare, fiind vizate fenomene precum ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei. În aceste condiții, toate direcțiile regionale de drumuri și poduri sunt în alertă, iar drumarii acționează pe șosele pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Potrivit situației drumurilor naționale din România întocmită de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în ultimele 24 de ore, pe sectoarele drumurilor naționale care tranzitează județul Bistrița-Năsăud au intervenit 20 de utilaje și s-au răspândit 70 de tone de material antiderapant pe: DN 15A, DN 17, DN 17C și DN 17D.

CNAIR a dat publicității chiar și imagini de la acțiunile de deszăpezire. O atenție sporită a fost acordată acțiunilor de deszăpezire de pe DN 17 în Pasul Tihuța, dar și sectorului de pe DN 17C situat la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, în zona Dealului Ștefăniței.

DN 17C, jud. Bistrita-Nasaud, limita cu jud. Maramures

Actiunea de deszapezire pe DN 17C, jud. Bistrita-Nasaud, limita cu jud. Maramures

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Vineri, 11 ianuarie 2019

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în această săptămână, cel mai gros strat de zăpadă a fost înregistrat în localitatea Romuli – 45 de centimetri.

La această oră, pe drumurile naționale din județ se circulă în condiții de iarnă. Până acum nu au fost semnalate blocaje în trafic.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Departamentul pentru Situații de Urgență recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, trebuie să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, de asemenea, trebuie să verificați dacă sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)

FOTO/VIDEO: CNAIR 

4 bookmark
0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.