VIDEO: Percheziții în cinci județe, printre care și Bistrița-Năsăud, pentru identificarea şi scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme

 -  -  1195


Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează joi, sub coordonarea procurorilor de caz, percheziţii în cinci judeţe pentru identificarea şi scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat al IGPR, sunt puse în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Giurgiu, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mureş, pentru identificare şi scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004.

Poliţiştii din cadrul structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase pun în executare cele opt mandate de percheziţie domiciliară, ca urmare a activităţilor desfăşurate în dosarele penale aflate în instrumentare proprie, în locaţii aflate pe raza acestora de competenţă. Activităţile desfăşurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite şi ca urmare a activităţilor de cooperare internaţională cu autorităţi de aplicare a legii din alte state membre UE, precum şi scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deţinute fără drept“, se precizează în comunicat.

După efectuarea percheziţiilor, în funcţie de evoluţia cercetărilor, persoanele vizate vor fi aduse la audieri pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor. 

0 notes
320 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *