VIDEO: Primarii PSD din Bistrița-Năsăud direcționează banii de la Guvern către Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  - 


Primarii PSD din unităţile administrativ-teritoriale ale județului Bistrița-Năsăud care au primit bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României vor direcţiona cuantumul sumelor către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a anunțat președintele Asociației Comunelor din Bistrița-Năsăud, Romeo Florian.

”La propunerea unui coleg primar, joi, toţi colegii primari am luat o decizie. Aceste firimituri care au fost aruncate comunităților locale pot avea o valoare importantă dacă le punem împreună. Astfel, am decis ca toate aceste sume să le alocăm Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Cât mai curând, toţi primarii PSD începem demersurile de emitere a hotărârilor de Consiliu Local de rectificare a bugetului şi cuantumul sumelor care ne-au fost alocate de la Guvern le vom redirecţiona spre Spitalul Județean. Cred că aşa putem ajuta cel mai mult conjudeţenii noștri. Vedeţi cum circulă ambulanţele în fiecare zi. Fiecare comunitate are o grămadă de pacienţi în spital, iar dacă noi, primarii, punem mână de la mână, putem da un ajutor important Spitalului Judeţean. Îi îndemn şi pe primarii de la celelalte partide să se alăture demersului nostru și așa am putea sprijini comunitățile locale”, a declarat primarul comunei Lechința, Romeo Florian.

Acesta a adăugat că, începând de luni, primarii vor face demersurile pentru ca banii să ajungă la spital.

Potrivit primarului Romeo Florian, unitățile administrativ-teritoriale conduse de primari PSD au primit aproximativ un milion de lei de la Guvern, majoritatea banilor urmând să fie direcționați către spital.

Vor fi mici excepții, sunt unele comune foarte mici care probabil n-o să poată direcționa cuantumul întregii sume, dar vor contribui. În rest, comunele medii și mari vor direcționa suma integrală. Spitalul are nevoie de medicamente, de bani pentru facturi. Orice plus pe care îl putem aduce este benefic”, a mai spus Florian.

Primarul comunei Lechința a completat că suma de 50.000 de lei care a fost alocată Primăriei Lechința nu îi permite să facă mai nimic în comuna pe care o administrează, motiv pentru care a ales să o redirecționeze către spital, unde cheltuielile oricum sunt mari în această perioadă.

Cu acești bani nu pot să fac minuni în Lechința și atunci prefer ca împreună cu colegii mei primari să punem mână de la mână și să îi dăm spitalului. Și din Lechința sunt 10-15 oameni internați cu Covid, plus alți pacienți. Este mai bine așa decât să pietruiesc o uliță”, a mai adăugat Romeo Florian.

Primarul a subliniat că art. 199 din Legea 95/2006 dă posibilitatea autorităţilor locale să aloce bani unităţilor spitaliceşti.

La rândul său, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a precizat că sprijinul financiar acordat Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu reprezintă un moft.

”Acest act de solidaritate al nostru cu SJU nu este nici un moft, nici un mare act de bravură pentru a ieși în evidență, știm că SJU are mare nevoie. Sprijinul nostru poate nu este suficient, dar este un pas pentru a oferi ajutor unei unități medicale care deservește întreg județul. Sprijinul nostru, așa simbolic cum este el, cred că va fi un prim pas și o motivație și pentru alții să facă la fel. Nu suntem de acord cu ceea ce a făcut Guvernul, este o golăneală, nu vrem să fim parte din golăneala lor. Este momentul să venim în sprijinul spitalului, să fim solidari, fiecare în limita posibilităților”, a spus Paul Știr.

6 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.