VIDEO: Primarul Crețu spune că împrumutul pentru pârtia de schi a fost mai avantajos decât creditul luat de fostul primar Vasile Moldovan cu care a reabilitat 32 de străzi

 -  -  10


Primarul Bistriței, Ovidiu Creţu, a făcut o comparaţie între cele două credite care au fost accesate de administrația locală în anii 2006 (pe timpul mandatului lui Vasile Moldovan) și 2013 (pe timpul mandatului lui Ovidiu Crețu). Potrivit actualului primar, împrumutul accesat în mandatul său a fost mai avantajos decât cel din mandatul vechiului primar, explicând și de ce crede acest lucru. 

În anul 2006, Primăria a luat un împrumut de 35 milioane lei. În anul 2014, Primăria a luat un împrumut de 36,880 milioane lei. Primul împrumut a fost folosit pentru reparaţia străzilor din Bistriţa. Sunt 32 de străzi, pe care de atunci am mai tras un strat de asfalt sau le-am mai făcut n reparaţii. La acel împrumut, pe care îl  vom plăti până în anul 2029, dobânda totală este de 24 milioane lei. Din împrumutul pe care l-am luat în 2013 şi am început rambursarea în 2014, am folosit 16,9 milioane lei, restul a fost folosit pentru reabilitări termice şi pentru Podul Berăriei. Acest împrumut are scadenţa în 2024. Adică mai avem de acum înainte încă cinci ani de plată, cu o medie de 35.800 lei/an, pe când dincolo la străzi avem de plătit încă 10 ani de acum înainte, cu o medie de 50.000 de lei. Dobânda pe care o plătim la cel de-al doilea împrumut e de 7,3 milioane lei, faţă de 24 milioane de lei – dobânda pe care o plătim pentru celălalt împrumut”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Edilul Bistriței a adăugat: ”Aş vrea să se reţină că împrumutul luat pentru echipamentele care dotează pârtia de schi este incomparabil mai avantajos, ca să nu mai vorbesc de faptul că ce am cumpărat este acolo, folositor încă mult timp, fără să mai trebuiască să punem alte și alte straturi de asfalt. Esențial este că în 2024 acel împrumut va fi retrurnat complet”.

Așadar, în opinia primarului, împrumut accesat pe timpul mandatului său a făst mult mai avantajos decât cel accesat de fostul primar Vasile Moldovan.

10 bookmark
0 notes
778 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.