VIDEO PRO TV: Milionarul Traian Larionesi bagă PSD-ul în belele! Ministrul Ioan Deneș face anchetă despre dezastrul din Munții Rodnei… unde copacii erau transformați pe loc în rumeguș!

Reprezentanţii ″Agent Green″⁣au realizat o anchetă în Parcul Național Munții Rodnei și au filmat un utilaj care, susţin ei, mărunţea copaci sănătoşi, în loc de scoarţă şi de crengi, iar o anchetă făcută şi de ″⁣Inspectorul PRO″⁣ confirmă că se întâmplă lucruri necurate. În fața evidențelor, ministrul Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă Corpul de Control.

Investigatorii organizaţiei de mediu Agent Green susţin că exact asta se întâmplă în Valea Lala, unde au surprins un utilaj care toca buşteni, în loc de resturi de copac, aşa cum prevede legea.

Milionarul Traian Larionesi este patronul companiei, cu o cifră de afaceri de aproape 16 milioane de euro. Deţine 2 depozite de buşteni şi 7 puncte de lucru în 3 judeţe are ţării. Altfel, om de afaceri controversat. În urmă cu 2 ani a fost ţinta unui scandal mediatic după ce s-a fotografiat cu animale sălbatice omorâte într-o vânătoare de lux din Africa.
Traian Larionesi a ales să nu apară în faţa camerei. L-a desemnat însă pe Florin Nacu – responsabil cu activitatea forestieră – să dea explicaţii.

Cu un utilaj de 500.000 de euro, lemnele se tocau direct în pădure!

Concret, Firma ŢUC Bagiu este cea care exploatează pădurea în locul de unde au fost tăiaţi ilegal cei 92 de arbori. Tot ea a închiriat utilajul de la firma Frasinul, societatea la care am fost şi noi în depozit. Şi împreună ar fi tocat buştenii. O altă firmă s-a ocupat de transport.

În cazul de față ilegalitatea a fost demascată. Dar cele mai multe transporturi de lemn tocat trec neobservate. Şi ştiţi de ce ? Pentru că un camion plin cu rumeguş NU trebuie declarat în platformă SUMAL dacă pleacă dintr-un depozit de cherestea. Ci numai dacă provine din mijlocul pădurii.

tocătura de lemn e aproape la fel de valoroasă ca şi lemnul întreg. Iar firmele care o folosesc pot câştiga de 2 ori – dată prin vânzarea rumeguşului, drept combustibil, a doua oară prin obţinerea de certificate verzi. Statul roman premiază societăţile care folosesc în producţie deşeuri forestiere, care pot proveni însă, din păcate, şi din copaci tăiaţi ilegal.

O hibă legislativă care face ca orice camion pornit ilegal din pădure – care nu e prins în flagrant – să devină apoi legal, pe drumurile publice. În baza unui aviz fals de însoţire a mărfii.


Gabi Păun, președintele Agent Green: “Urma se pierde în momentul în care intră pe drumurile publice. Dacă şoferul e oprit de Poliţie şi are un banal aviz de însoţire a mărfii ca pentru cartofi sau faină, poliţistul se mulţumeşte şi nu ştie, cu toată bunavoința lui.”
Cu toate evidenţele pe masă, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Dene, a declanşat o anchetă.


”O să analizăm sesizarea dvs şi o să trimit Corpul de Control. Legea biomasei spune foarte clar că lemnele care sunt produsele principale nu pot fi tocate pentru a fi folosite ca materie primă pentru obţinerea de energie electrică”, a spus ministrul.

sursa: stirile pro tv
Comentarii

 • De locuri de munca pentru oameni, singura activitate în care își câștiga pâinea marea majoritate sunt construcțiile și exploatarea forestiera!
  Nu e bine sa păstrăm oamenii la noi în tara, trebuie sa depopulam toate satele de munte, sa plece toți tinerii în străinătate. Nu putem pune o pata neagra pe un sector care deși extrem de hulit, lucrează numai muncitori romani. Trebuie schimbata legislația sa nu existe derapaje iar cei care încalcă regulile jocului sa fie eliminați pentru totdeauna. Pana atunci sectorul forestier o sa fie incontinuare criticat și discreditat. Referitor la ONG uri ar trebui verificat în prealabil interesele cui le apară? PANA ATUNCI FRAȚILOR ROMANI NU NE RĂMÂNE DECÂT CALEA STRĂINĂTĂȚII… pentru ca la noi în tara nu e bine sa muncim! DOAMNE AJUTA!

 • Reportajul a fost făcut pe parcursul a 2 ore, în care s a explicat clar modul de lucru, s au pus la dispoziție toate documentele solicitate dar se pare ca nu este bine sa scri realitatea, nu este bine dacă nu este un subiect de scandal! În România după revoluție în zona de munte a tarii nu s au investit în crearea

 • Poate nu stiti cine i Larionesi si Dimex.
  Puteti comenta cat vreti nimic nu se va intampla, toti cei responsabili cu verificarile si tragerea la raspundere oare cum sunt pusi si de cine???
  Am ajuns sa fim prea mici pentru razboiul asta.
  Cine este oare cinstit ca sa si asume sa faca ordine?PACAT de pafurile noastre , batrani nostri au murit pe front pentru a intregi aceasta tara frumoasa iar acuma am devenit o tara de second-hend.
  NU LE PASA , NU I DOARE, SA CREASCA VILELE IN TAILANDA SI IN ALTE TARI.

 • Unde este garda forestierã sau padurari din acel canton silvic toții trebuie arestați pentru distrugere și pentru infracțiunile produse ce mai așteptați??????

 • Asa cum padurea este facuta rumegus, tot rumegus are-n cap si tov ministru al rumegusului. In orice tara UE in secunda doi era confiscat utilajul. Restul este can-can si rumegus in ochi.
Caricatură

Ziar de Bistrita