VIDEO PRO TV: Milionarul Traian Larionesi bagă PSD-ul în belele! Ministrul Ioan Deneș face anchetă despre dezastrul din Munții Rodnei… unde copacii erau transformați pe loc în rumeguș!

 -  -  62019


Reprezentanţii ″Agent Green″⁣au realizat o anchetă în Parcul Național Munții Rodnei și au filmat un utilaj care, susţin ei, mărunţea copaci sănătoşi, în loc de scoarţă şi de crengi, iar o anchetă făcută şi de ″⁣Inspectorul PRO″⁣ confirmă că se întâmplă lucruri necurate. În fața evidențelor, ministrul Apelor şi Pădurilor a trimis de urgenţă Corpul de Control.

Investigatorii organizaţiei de mediu Agent Green susţin că exact asta se întâmplă în Valea Lala, unde au surprins un utilaj care toca buşteni, în loc de resturi de copac, aşa cum prevede legea.

Milionarul Traian Larionesi este patronul companiei, cu o cifră de afaceri de aproape 16 milioane de euro. Deţine 2 depozite de buşteni şi 7 puncte de lucru în 3 judeţe are ţării. Altfel, om de afaceri controversat. În urmă cu 2 ani a fost ţinta unui scandal mediatic după ce s-a fotografiat cu animale sălbatice omorâte într-o vânătoare de lux din Africa.
Traian Larionesi a ales să nu apară în faţa camerei. L-a desemnat însă pe Florin Nacu – responsabil cu activitatea forestieră – să dea explicaţii.

Cu un utilaj de 500.000 de euro, lemnele se tocau direct în pădure!

Concret, Firma ŢUC Bagiu este cea care exploatează pădurea în locul de unde au fost tăiaţi ilegal cei 92 de arbori. Tot ea a închiriat utilajul de la firma Frasinul, societatea la care am fost şi noi în depozit. Şi împreună ar fi tocat buştenii. O altă firmă s-a ocupat de transport.

În cazul de față ilegalitatea a fost demascată. Dar cele mai multe transporturi de lemn tocat trec neobservate. Şi ştiţi de ce ? Pentru că un camion plin cu rumeguş NU trebuie declarat în platformă SUMAL dacă pleacă dintr-un depozit de cherestea. Ci numai dacă provine din mijlocul pădurii.

tocătura de lemn e aproape la fel de valoroasă ca şi lemnul întreg. Iar firmele care o folosesc pot câştiga de 2 ori – dată prin vânzarea rumeguşului, drept combustibil, a doua oară prin obţinerea de certificate verzi. Statul roman premiază societăţile care folosesc în producţie deşeuri forestiere, care pot proveni însă, din păcate, şi din copaci tăiaţi ilegal.

O hibă legislativă care face ca orice camion pornit ilegal din pădure – care nu e prins în flagrant – să devină apoi legal, pe drumurile publice. În baza unui aviz fals de însoţire a mărfii.

Gabi Păun, președintele Agent Green: “Urma se pierde în momentul în care intră pe drumurile publice. Dacă şoferul e oprit de Poliţie şi are un banal aviz de însoţire a mărfii ca pentru cartofi sau faină, poliţistul se mulţumeşte şi nu ştie, cu toată bunavoința lui.”
Cu toate evidenţele pe masă, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Dene, a declanşat o anchetă.

”O să analizăm sesizarea dvs şi o să trimit Corpul de Control. Legea biomasei spune foarte clar că lemnele care sunt produsele principale nu pot fi tocate pentru a fi folosite ca materie primă pentru obţinerea de energie electrică”, a spus ministrul.

sursa: stirile pro tv

6 notes
1144 views
bookmark icon

6 thoughts on “VIDEO PRO TV: Milionarul Traian Larionesi bagă PSD-ul în belele! Ministrul Ioan Deneș face anchetă despre dezastrul din Munții Rodnei… unde copacii erau transformați pe loc în rumeguș!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *