VIDEO: Probleme la Primăria Spermezeu! Primarul Sorin Hognogi și doi angajați ai instituției, urmăriți penal într-un dosar privind obținerea unor subvenții de la APIA

 -  - 


Primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi, și alți doi angajați ai Primăriei sunt urmăriți penal într-un dosar vizând obținerea unor subvenții de la APIA.  Anunţul a fost făcut chiar de primar, prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Dragi cetățeni ai comunei Spermezeu și dragi prieteni de aproape și de departe, doresc să vă transmit un mesaj care nu este tocmai plăcut pentru mine, dar îmi place să aflați de la mine despre lucrurile care se întâmplă pe teritoriul comunei Spermezeu. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, a început urmărirea penală faţă de primarul Sorin Hognogi şi doi colegi din Primăria comunei Spermezeu, urmărire penală care face referire la suprafaţa de păşune din localitatea Dumbrăviţa pentru care în urmă cu patru ani am adoptat o soluţie pentru a obţine fonduri europene sau mai precis subvenţie de la APIA pentru crescătorii de animale din acea localitate. Procurorii anticorupţie au considerat că soluţia adoptată de noi a fost una nelegală şi eu doresc ca acest dosar să ajungă în instanţă, pentru a putea proba acest lucru”, a spus primarul în mesajul său.

El a adăugat: ”Doresc să probez acest aspect pentru că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în urmă cu un an, a clasat acest dosar pentru aceeaşi faptă. Îmi doresc ca și acum să se probeze că toate fondurile obținute de la APIA pentru acea suprafață de pășune au fost cheltuite pentru cetățeni, au fost folosite pentru ei și au fost benefice crescătorilor de animale din Dumbrăviţa. Cu acele subvenţii s-a făcut o stână europeană, s-au făcut băi pentru tratarea animalelor, s-au făcut adăpători şi un drum de acces în păşune, ceea ce mie mi se par lucruri normale şi foarte utile. Tocmai de aceea doresc ca instanţa să vadă că nu am obţinut niciun folos material sau de altă natură, nici eu și nici colegii mei implicaţi în acest dosar penal. Am dorit să aflați de la mine aceste lucruri”.

Potrivit primarului, dosarul a fost deschis în urma unor reclamaţii.

”Acest dosar vine în urma unor reclamații făcute de contracandidatul meu din anul 2020, care la acea vreme m-a mai reclamat pentru obţinere ilegală de fonduri, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Toate aceste reclamaţii au fost clasate în anul 2021. Tocmai de aceea, împreună cu colegii mei, ne dorim să merg în instanţă, să ne apărăm şi să demonstrăm că tot ceea ce s-a obţinut pentru acea suprafaţă de păşune a fost benefic pentru cetăţenii localităţii Dumbrăviţa”, a mai menționat Sorin Hognogi.

Vizualizări 125 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.