Politic

VIDEO: PSD, ALDE și PRO România au bătut palma la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Fac alianță pentru alegerile locale

 -  - 


Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că, la nivel județean, PSD va forma o alianță cu ALDE și PRO România pentru alegerile locale din vara acestui an.

”Ne pregătim de alegerile locale. Astăzi s-a materializat o discuție care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcția unei alianțe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, bătând în cuie tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile protocolul încheiat astăzi va fi finalizat și semnat și va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Concluzia sau sinteza acestui protocol este următoarea: se va constitui o alianță electorală la nivelul județului Bistrița-Năsăud între PRO România, ALDE și PSD, care va avea candidați unici pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița – Năsăud și cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Liderul social democraților bistrițeni a mai precizat că în urma unor analize sociologice și în urma consultărilor cu fiecare UAT se va lua decizia dacă peste tot se va merge pe liste comune și pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean.

De asemenea, Emil Radu Moldovan a mai spus: ”În momentul de față, peste tot unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar, acela va avea dreptul să propună candidatul de primar și celelalte două partide se angajează să îl susțină. Acolo unde niciunul dintre cele 3 partide nu are primar, în baza negocierilor politice vom stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianței. Vom avea candidat al alianței în toate cele 62 de UAT-uri”. 

PSD, ALDE și PRO România au bătut palma la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Vor semna o alianță pentru alegerile locale

Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că la nivel județean va fi încheiată o alianță cu ALDE și PRO România pentru alegerile locale din vara acestui an.https://www.ziardebistrita.ro/psd-alde-si-pro-romania-au-batut-palma-la-nivelul-judetului-bistrita-nasaud-vor-semna-o-alianta-pentru-alegerile-locale/#PSD #ALDE #PROROMÂNIA

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 17 februarie 2020

La rândul său, Ioan Monița, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, a spus: ”Mă bucur că lucrurile bune pentru județul Bistrița-Năsăud vor continua. Trebuie să recunoaștem că s-au făcut lucruri bune în județ și acestea trebuie să continue”. Monița a completat că a primit acceptul conducerii centrale a partidului pentru a face parte din această alianță.

Totodată, Grigore Timoce, președintele PRO România Bistrița-Năsăud, a adăugat: ”Am considerat că este mai bine și ar fi mai util să câștigăm împreună decât să riscăm să pierdem separat, să fragmentăm voturile celor două partide care doctrinar au cam aceeași orientare. Pe acest motiv am fost de acord să negociem un protocol pe care să îl discutăm în interiorul organizației județene și pe care ulterior să îl semnăm”.

Noua alianță va avea o denumire și un semn electoral, însă acestea nu au fost făcute publice deocamdată. ”Urmează să facem ultimele retușuri și într-un termen scurt ele vor fi făcute publice. (…) Va fi o alianță cu semn electoral și cu candidați” , a mai spus Moldovan.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Moldovan a mai spus că discuții oficiale pe această temă nu au fost purtate, dar a completat că face parte din categoria social democraților care ar susține o alianță cu PRO România pentru alegerile parlamentare.

 

78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.