VIDEO: Radu Moldovan i-a premiat pe cetățenii de onoare ai județului, în gala inventată de el! 200 de invitați din SFERELE de putere ale județului au fost chemați la o AGAPĂ, la Hotel Metropolis!  În 2017 devin cetățeni de ONOARE: Anuța Cătună (atletă), Dorel Goia (afacerist), Alexandrina Vasilichi ( studentă eminentă), Virgil-Ovidiu Pop (general de Brigadă) și Ioan Lumperdean, prof. universitar!

Președintele Consiliului Județean a organizat a IV- ediție în care a premiat cetățenii de onoare ai județului, desemnați pe criterii relative: acei cetățeni care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului Bistriţa-Năsăud în plan naţional şi internaţional. – conform HCJ nr. 143/2013.

Președintele Consiliului Județean a înființat premiul de cetățean de onoare al județului  și totodată o gală de decernare a acestor premii, la care participă invitați aleși pe sprânceană, personaje cu influență pe diferite domenii. Oricine poate face propuneri pentru acordarea acestui titlu onorific, dar într-un final totul se decide printr-o hotărâre de Cons. Județean!

 

 

Acordarea Titlului de “Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” conferă titularului următoarele drepturi:

a) de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, la
dezbaterile materialelor care privesc comunitatea;
b) de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului
Judeţean Bistrița-Năsăud;
c) accesul gratuit în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud;
d) accesul gratuit la spectacolele organizate de Centrul Judeţean pentru Cultură
Bistrița-Năsăud.

 

 

200 de invitați din SFERELE de putere ale județului au fost chemați la o AGAPĂ, la Hotel Metropolis! 

Sala de la Metropolis a fost arhi-plină la acest eveniment la care președintele Consiliului Județean s-a afișat cu toată suita de directori aflați la conducerea instituțiilor deconcentrate. În sală au fost prezenți afaceriști, militari, polițiști, jurnaliști, funcționari publici, profesori, iar la prezidiu au stat: Radu Moldovan, viceprimarul Cristi Niculae care este frecvent prezent în suita președintelui CJ (anul trecut, Ovidiu Crețu a stat de-a dreapta, dar acum a absentat și l-a lăsat pe Moldovan să-și facă valul). Au mai fost prezenți prefectul Ovidiu Frenț și vicepreședinții CJ: Vasile Puica și Ioan Țintean.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anul acesta au fost desemnați cetățeni de onoare ai județului: Anuța Cătună (atletă), Dorel Goia (afacerist), Alexandrina Vasilichi ( studentă eminentă), Virgil-Ovidiu Pop (general de Brigadă)!

 

– Domnișoara Alexandrina Vasilichi, născută în localitatea Năsăud, absolventă a Colegiul Național “George Coșbuc” Năsăud. În anul 2014 a fost admisă la Colegiul Royal Holloway and Bedford New al Universității din Londra, unde a studiat Psihologie, Neuroștiinte cognitive și clinice. Pe parcursul anilor de facultate s-a remarcat prin diferite activități, cum ar fi: a deținut titlul de Reprezentant de curs și student reprezentativ în cadrul Departamentului de psihologie, student ambasador al universității. A reprezentat universitatea la evenimentele din învațămantul superior, a primit titlul de Asistent de Instruire IT în cadrul aceleiași facultăți, a fost Asistent de cercetare pe tot parcursul studiului londonez.

 

Anuța Cătună, născută în localitatea Lunca Ilvei. A alergat pentru culorile României la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice de la Atlanta și Sydney, susținând de fiecare dată că este o mândrie să concureze pentru țara sa. A fost vicecampioană mondială în proba de maraton la Gothenburg (Suedia) și dublă vicecampioană mondială în proba de semimaraton la Oslo (Norvegia) și Montbeliard – Belfort (Franța). Cea mai mare performanță rămâne câștigarea maratonului New York-ului în anul 1996.

 – Ioan Lumperdeanprof.univ.dr. originar din judeţul Bistriţa-Năsăud, comuna Lechinta, în prezent fiind cadru didactic al Facultăţii de Istorie—Filozofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

 

 – Virgil-Ovidiu Pop, general de brigadă doctor,  născut în municipiul Bistrița. Prin comportamentul ireproșabil și rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, a demonstrat faptul că este un cetățean de înaltă ținută morală, gata oricând pentru a se pune în slujba comunității din care provine, a societății și instituției militare. Dintre reperele profesionale, care reliefează faptul că a urmat cu real succes treptele ierarhiei militare, se remarcă următoarele: funcții de comandă la nivel de pluton și companie; funcții de stat major ; a îndeplinit timp de 5 ani funcția de comandant al Batalionului 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”, perioadă în care a executat cu unitatea comandant al Regimentului 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, unitate fanion a Armatei Române; funcții de comandă și conducere la structuri de nivel brigadă (Brigada 282 Mecanizată ”Unirea Principatelor”), divizie (Divizia 2 Infanterie ”Getica”, Divizia 4 Infanterie ”GEMINA”) și în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre (locțiitor al șefului statului major).

 

 

Dorel Goia, născut în municipiul Cluj-Napoca. După terminarea facultății a predat în calitate de profesor de istorie la Liceul Industrial nr. 8 din Cluj-Napoca. A renunțat la cariera didactică și s-a dedicat în totalitate mediului de afaceri.
Dorel Goia este unul din cei mai importanți investitori din Transilvania, cu investiții în mai multe județe: Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare și nu în ultimul rând județul Bistrița-Năsăud.

Una din marile realizări ale domnului Dorel Goia este extinderea investițională a societății Teraplast S.A. în Serbia și înființarea în anul 2017 a Terasteel Serbia, prima fabrică din afara României inaugurată după anul 1990 și aflată integral în proprietatea unei societăți românești.

 

Fiecare cetățean de onoare a fost invitat la microfon, a ținut un discurs și a fost aplaudat de invitații prezenți. Pe lângă acest titlu s-au mai acordat distincții onorifice unor asistenți maternali, dar și unor secretari de  comună care au ieșit la pensie.

Emil Radu Moldovan, comparat cu o STEA a județului! 

A fost și un moment penibil, când Kiss Attila (preot romano-catolic din Rodna) a spus de la microfon că: „noi în județ, chiar cu adevărat avem niște stele.. aceste stele trebuie să spunem și să fim mândri de ei, mândria nu este păcat numai dacă ești păcătos… de aceea aceste stele trebuie să le numim: primul din aceste stele este președintele Emil Radu Moldovan, care cu-adevărat a făcut să fie realizabil totul, împreună cu domnul prefect  Frenț și putem să enumerăm toți ceilalți… deputatul Suciu…  „.

De menționat că reprezentanții PSD-ului au venit în sprijinul preotului pasionat de curse de atelaje-canine pentru recunoașterea acestui sport de către Ministerul Tineretului și Sportului.

„E un pic forțată comparația și e mult prea mult… suntem doar niște muritori de rând în slujba d-voastră, atâta timp cât veți vrea să ne țineți” – a completat Radu Moldovan, vizibil stânjenit de laudele preotului romano-catolic.

 

 

 

AGAPĂ de LUX la final de an! Radu Moldovan a dat o masă copioasă, la Restaurant Metropolis!

La final, invitații au participat la o masă de LUX, oferită în sala mare a Hotelului Metropolis. S-au servit băuturi fine, la alegere și meniu suedez cu specialități alese.  Ștefan Cigu și Matilda Pascal Cojocărița au cântat pentru invitații președintelui Consiliului Județean! La un moment dat, un perete-cortină s-a dat la o parte și fanfara Diviziei 4 Infanterie Germina Cluj a cântat câteva colinde, moment emoționant pentru toți cei prezenți!

„Universitarii” de la masa lui Radu Moldovan! 

Radu Moldovan a stat la masă cu Vasile Pușcaș – profesor universitar, negociatorul şef al României cu Uniunea Europeană şi fost ministru al Integrării Europene în Guvernarea Năstase și cu academicianul Ioan Aurel Pop. La aceeași masă au mai stat Mircea Buta și Ioan Pintea.

 

 

  

 

Toate cheltuielile pentru organizarea acestui eveniment sunt plătite din bani publici!

Prima gală de decernare a acestor premii onorifice a avut loc în 2014. Până acum, dețin TITLUL de cetățean de onoare al județului:

Ioan Birişiu, Marcel Lupşe, Liviu Maior, Heinrich Joseph Schnatmann, Lucian-Iulian Sănmărtean , Georg Lecca, Paul-Adrian Ilieş, Vasile Zbânca, Pompei Cocean, Emanoil-Ioan Viciu, Gabriela Szabo, Miron Duca, Adrian Crișan, Dumitru Protase, Andreea-Iulia Grad , Emil Iugan Cleopatra-Dana Lorințiu, Anuța Cătună, Dorel Goia, Alexandrina Vasilichi și Virgil-Ovidiu Pop!

One comment

  1. Au mai fost din ăstia care se credeau Dumnezei pe pamant si nu au ajuns bine .O sa vedeti cat de repede…