VIDEO: Radu Moldovan URLĂ din toți rărunchii la consilierii județeni, după ce un membru al opoziției a zis că la Spitalul Județean se ia MITĂ! “Vă dau în judecată să probați acuzațiile, în instanță! “

 -  -  3377


Președintele Consiliului Județean a avut o ieșire nervoasă la afirmațiile lui Samuel Coman (consilier județean al PNL)… care a luat cuvântul în timpul ședinței ordinare și a cerut o mai atentă analiză asupra eticii în Spitalul Județean, afirmând că sunt 2 mari probleme: darea de MITĂ și luarea de MITĂ…

Radu Moldovan s-a înfierbântat deși NU era cazul și subiectul putea fi tratat cu lejeritate (mai ales că Samuel Coman a vorbit la modul general, fără să fie la subiectul ședinței de rectificare).

Samuel Coman: – Nu se rezolvă destul de bine problemele din Spitalul Județean. Problemele de etică pe care le știm cu toții sunt legate de darea de mită și de luarea de mită! Darea de mită ține de cetățenii din România, dar luarea de mită este și problema directorului Spitalului Județean!

Radu Moldovan (ironic): – Să înțeleg că directorul Spitalului Județean ia mită?

Samuel Coman: – Domnu președinte, NU e o problemă de 2 zile și nici de 5 luni ….

Brusc, Radu Moldovan abordează o atitudine autoritară și din glume o dă-n serios!

Radu Moldovan : – Au făcut eforturi… eu până astăzi NU am fost sesizat de către nimeni că cineva…. NU am fost sesizat de nimeni…. aici acuma port un dialog cu d-voastră…

intervine Ovidiu Florean: – NU-l întrerupeți, domnu’ președinte!

Radu Moldovan : – D-voastră sunteți purtător de cuvânt la partid… NU mă puneți în situația să vă tai microfonul, deci vă rog frumos abțineți-vă!

Radu Moldovan : – NU vreau să se pună niciun fel de etichetă negativă asupra oamenilor din Spitalul Județean de Urgență care fac eforturi majore pentru cetățenii din județul Bistrița-Năsăud.. nici măcar în glumă, în discuțiile astea politicianiste din plenul Cons. Județean NU sunt de acord să discutăm în general….despre lucruri foarte grave. Am rugămintea ca orice tip de sesizare sau sugestie pe care ați primit-o de la cetățeni să o comunicați Comisiei de Etică din cadrul Spitalului Județean. În plenul Consiliului Județean, noi, aici… să punem astfel de anateme, astfel de etichete pe personalul Spitalului Județean… eu NU sunt de acord!

Radu Moldovan : – D-voastră ați aduc o acuzație foarte gravă… foarte gravă… și de-asta v-am întrerupt. În primul rând, din politețe o să va las să continuați cu rugămintea de a fi mai atet cu vorbele, pentru că ceea ce spuneți d-voastră aici, acum este extrem de grav. Dacă aveți suspiciuni că un singur angajat din Spitalul Județean a pretins mită, am rugămintea să sesizați organele Statului pentru că este nepermis și eu nu voi fi de acord ca un astfel de angajat să funcționeze în cadrul Spitalului Județean. Dar eu nu am auzit până acuma, pe nimeni de 6 ani de zile de când ocup această poziței că cineva a pretins ceva…

Samuel Coman: – Cred că trăiți în lumi paralele!

Radu Moldovan: – Probabil… sigur NU trăiesc în lumea d-voastră!

Samuel Coman: – Problema NU e rezolvată , dar o auzim peste tot… și la d-voastră pe facebook și la mine!

Radu Moldovan : – Nu, nu.. la mine nu am auzit!

Samuel Coman: – … sunt discuții în societate…

Radu Moldovan spune că-l dă-n judecată pe Samuel Coman, consilierul care a afirmat că se cere MITĂ în Spitalul Județean!

 

 

Radu Moldovan: – Eu o să vă dau în judecată, în calitate de președinte să probați în instanță dările de mită din Spitalul Județean! O să văd cum probați astfel de afirmații, că … toată lumea știe că la Spitalul Județean se ia șpagă!

Samuel Coman: – Problemele de etică sunt probeme peste tot!

Radu Moldovan: – Să înțeleg că și d-voastră, profesorii luați mită? Spuneți până la capăt, să înțeleg!

Samuel Coman: – Eu NU am dat MITĂ și nu luat mită niciodată în viața mea!

Radu Moldovan: – NU, dar lumea la care vă referiți d-voastră spune că la Spitalul Județean se ia mită! Lumea… eu nu trăiesc în lumea aia! Așa ați spus… că trăim în lumi paralele , dar în lumea în care EU trăiesc, nimeni nu mi-a spus că angajații Spitaului Județean de Urgență iau MITĂ. Ați făcut o acuzație gravă, pe care am să vă rog s-o probați!

Samuel Coman: – NU am făcut nicio acuză, am spus că trebuie să avem grijă, să avem proiecte de etică… dar d-voastră aveți obiceiul de a nu asculta până la capăt să înțelegeți înainte de a vorbi! Eu nu sunt polițist, NU sunt S.R.I pentru că există discuții în societate! Probleme de etică există și la Consiliul Județean, există și un compartiment!

Radu Moldovan: – În care instituție din lumea d-voastră NU se ia MITĂ?

Samuel Coman: – În toate instituțiile ar trebui să NU se ia… Eu vreau să încheiem discuția, este foarte bine că apărați instituția… și eu o apăr!

Radu Moldovan: – Văd!

Samuel Coman: – Problemele care există trebuie rezolvate până la capăt!

Vasile Marc sparge gașca! Din nou!

Intervine Vasile Marc (minutul 4.10)

– Eu am rămas profund…. cu un gust amar vis-avis de ce se discută în Consiliul Județean. Eu atât vreau să spun, doar… că NU este treaba noastră, sunt organe abilitate și dacă se întâmplă asemenea lucruri, nu au decât să demonstreze…nu este treaba noastră, din punct de vedere… am condus și eu o instituție… dacă au luat mită sau NU…. e treaba lor… ei să răspundă….Mie mi-au lăsat un gust amar vi-a-vis de ce am discutat…

Vasile Marc a continuat cu o constatare evidentăși a întrebat dacă ajung banii pentru cheltuielile de personal la Direcția Generală de Protecția Copiului, o chestiune gratuită din partea consilierului PNL… care oricum trebuia să știe răspunsul încă de la comisii.

Radu Moldovan i-a mulțumit pentru maturitatea prin care Marc a transmis unor colegi mai tineri mesajul privind rolul Consiliului Județean !

Vasile Marc a fost ales pe listele PNL și reprezintă zona Becleanului, zona unde PNL-ul NU are organizație puternică, a scos mereu voturi puține și de aceea Nicu Moldovan controlează lejer acea zonă. Cu toate că scorurile de campanie NU au fost niciodată cele mai bune, Marc a fost mereu în combinații politice și a fot preferat de ambele tabere: atât de PSD cât și PDL- PNL.

Tocmai de aceea, consilierii județeni ai PSD au glumit la finalul ședinței și au afirmat că sângele apă NU se face… cu referire la Marc, (cel care a fost membru PSD, a trecut la PDL) și-acum se poziționează împotriva colegilor din PNL.

Vasile Marc a mai avut o ieșire ne-colegială, când l-a criticat pe Neia Lăcătuș pentru modul în care acesta a abordat un proiect de susținere financiară a familiilor nevoiașe. Marc l-a miștocărit pe Neia Lăcătuș în plenul ședinței ordinare, lucru care convenit de minune PSD-iștilor.

Cum a fost Vasile Marc pus la punct, atunci când profesorul de Beclean a-ncercat o șmecherie și a votat în plus! 

Memorabil este momentul în care Radu Moldovan a urlat la Vasile Marc, în primul mandat de președinte al CJ, când  l-a surprins pe Marc Vasile că a votat în plus ( a apăsat butonul de la consola lui Vasile Negrușeri, care ieșie până afară)… Atunci, Moldovan l-a luat tare și treptat, Vasile Marc s-a dat pe brazdă, iar din postura de consilier de opoziție își taxează public proprii colegi, la momente delicate… cum a fost și cel din ședința de azi.

Dincolo de abordările populiste și puerile ale consilierilor PNL, aceste ieșiri nervoase arată că lui Radu Moldovan i s-a urcat puterea la cap și sunt semnale că ar putea fi ușor de contestat de o opoziție constructivă, cu abordări serioase și mesaje publice coerente! 

3 bookmark
0 notes
102 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.