VIDEO: Raul Gălan, un tânăr GENIAL al Bistriței! E cetățean de onoare al județului și a impresionat printr-un discurs despre valori și modele!

 -  -  22016


Raul Gălan este unul din GENIALII României, unul din tinerii care ne reprezintă cu onoare în străinătate. Raul Gălan a devenit cetățean de onoare a județului și a susținut un discurs impresionant, aplaudat la scenă deschisă de toți invitații Galei de Excelență.

Tânărul a absolvit cursurile Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, a fost olimpic național la Istorie. Acum este asistent universitar la Universitatea din Michigan, SUA, Departamentul de Sociologie, Statistică și analiză de date.

Tânărul genial a fost premiat în cadrul Galei de Excelență care a avut loc la Hotel Metropolis.

“Doamnelor și domnilor vă mulțumesc foarte mult pentru prezența d-voastră aici! Vă mulțumesc foarte mult pentru cuvintele d-voastră. Domnule profesor Antal, vă muțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o permanent și pentru modelul pe care-l reprezentați pentru mine și mai ales pentru luptele permanente care le-ați dus cu mine în trecut, care au contribuit într-un mod definitoriu la persoana care sunt astăzi.”

Raul Gălan a amintit de un proverb african: “e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil!”

“Cred și mai ales sper că am devenit o persoană de care astăzi puteți fi mândru …o persoană mai nuanțată, mai atentă la detalii iar acest lucru se datorează în mare parte faptului că am avut în viața mea modele morale extraordinare pe care să le pot urma.

În câteva societăți africane există un proverb în care spune că e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil. La câteva mii de kilometri distanță, cred că viața mea reprezintă materializarea perfectă a acestui proverb. Sunt foarte onorat de acordarea acestui premiu, însă sunt perfect conștient că fără munca, sacrificul și răbdarea a zeci sau poate sute de oameni în ultimii 25 de ani, niciuna din reușitele mele nu ar fi fost posibile.

raul galan

raul galan

Pentru asta aș vrea să profit de ocazie, pentru a mulțumi în special familiei mele, părinților și bunicilor mei, pentru care am fost permanent principala prioritate. Iar alături de aceștia și mătușilor mele și tuturor celor care au umplut cel puțin un rând din toate sălile de spectacole, pentru a-mi fi alături în toate momentele importante din viața mea.

Pentru răbdarea și sacrificiile pe care aceștia le-au făcut și le fac în fiecare zi și pentru sprijinul lor necondiționat.

În mod obiectiv știu că familia și copilăria mea au fost și sunt perfecte. iar tot ce pot să îmi doresc este ca și eu să pot urma aceleași modele. Ei reprezintă pentru mine principalele modele morale, cei care îmi dau încredere și mă încurajează permanent, cei care mi-au dat curajul de a-mi urma pasiunile, cu prețul și sacrificii și mai mari din partea lor.”

“Sunt persoane care aleg să rămână în umbră și să-i ridice spre lumină pe elevii lor!”

“De asemenea vreau să mulțumesc profesorilor mei pentru pasiunea pe care mi-au transmis-o și pentru dedicația lor și pentru că s-au luptat mereu cu prejudecățile și cu slăbiciunile mele. Vreau să le mulțumesc pentru onestitatea lor și pentru că astăzi când sunt și eu la începutul carierei pedagogice, ei reprezintă un model de integritate și de modestie.

Sunt persoane care aleg să rămână în umbră și să-i ridice spre lumină pe elevii lor, printre care am avut și eu onoarea de a mă afla!”

Mesaj către iubita lui: “Cindy, Thank you for taking care of me since I move to the U.S. It means a lot!”

cetatean de onoare ai judetului

“Viața mea în general reprezintă un mare privilegiu!”

“Datorită tuturor acestor oameni, sunt deplin conștient că această distincție, reușitele și viața mea în general reprezintă un mare privilegiu. Un privilegiu la care au contribuit sute de persoane împreună cu această comunitate cu care am crescut și pe care încerc să o iau cu mine oriunde merg.”

raul galan

Raul Gălan: “să contribuim la ridicarea celorlalți!”

“De-asta, distincția pe care am luat-o astăzi reprezintă o onoare cât și o mare responsabilitate. În fața acestei comunități și mai ales în fața celor care NU au cunoscut privilegiile de care mă bucur eu! Aș vrea să-mi închei intervenția prin a ne invita pe fiecare dintre noi să ne gândim pentru un minut la oamenii și comunitățile la care le datorăm cel puțin parțial, succesurile și reușitele noastre și la ceea ce am putea face pentru ca la fel ca profesorii mei, să contribuim la ridicarea celorlalți. Vă mulțumesc foarte mult și Sărbători fericite.”

cetatean de onoare al judetului

raul galan

Discursul lui Raul Gălan a impresionat audiența și tânărul genial a fost aplaudat de toți invitații Galei de Excelență… Rudele lui Raul Gălan au lăcrimat când acesta a ținut discursul în fața a peste 200 de invitați… 

2 notes
1141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *