VIDEO: S-a deschis pârtia de schi! Primarul a dat un INTERVIU, în costum de schi! Ce zice depre proiectul care a durat 10 ani și planul viitor cu Aqualand-ul!

 -  -  1369


După 10 ani de promisiuni, primarul Ovidiu Crețu a inaugurat pârtia de schi din Wonderland. La inaugurare au sosit ca de obicei PSD-iștii din organizație și câțiva consilieri locali.

Ovidiu Crețu a refuzat în primă fază să facă declarații, dar după o coborâre a acordat un interviu jurnaliștilor prezenți. Primarul a vorbit despre această investiție care a durat 10 ani și despre planurile viitoare de extindere a acestui proiect. Primăria Bistrița va monta un teleschi pentru zona unde pot schia și copiii, urmează construcția unui roller -coaster pentru ca pârtia să poată fi folosită și vara și demararea investițiilor pentru Aqualand.

Ovidiu Crețu: “Pârtia e grea, e largă, cu pantă corespunzătoare… se poate schia excelent. Oamenii ziceau că ar trebui să-i dați drumul mai devreme. Și-acum e un pic devreme.. pentru că dacă vă uitați în partea de sus apar pete de culoare maronii.. Cine-și închipuie că dacă ninge 20 de centimetri poți să faci pârtie…. NU! Trebuie grosimea stratului bătut să fie 20 de centimetri… asta înseamnă zăpadă naturală de 70-80 de centimetri de centimetri. Nu avem încă, dar tunurile pot funcționa vremea se anunță în regulă, așa că… ! ”

Pe pârtie a fost prezent și Dumitru Tănase, cel care a prins contractul de întreținere a telescaunului în ultimii 2 ani.  Viceprimarul Cristi Niculae s-a dat și el cu schiurile și consideră acest proiect a fi unul oportun.

La orele dimineții parcarea a fost aproape plină și aproximativ 200 de schiori au fost prezenți pe pârtie. În boxe rula muzică și vreme a fost însorită, însă condițiile de alunecare NU erau cele mai bune, în special în partea de sus unde bucăți de pământ și pietricele au ieșit la suprfață. Pe pârtia Cocoș există două chioșcuri din lemn de unde se poate servi ceai, cafea, vin fiert etc . și două puncte pentru închiriat echipament de schi.

Puncte minus:

– faptul că în weekend vineri – duminică) NU funcționează nocturna și pârtia are program redus de funcționare (doar până la ora 16).
– calitatea zăpezii
– în partea de sus a pârtiei s-a folosit excesiv ratracul și au ieșit la suprafață bucăți de pământ
– starea căilor de acces: drumul este înghețat și Primăria Bistrița NU a acționat cu sare pentru curățare.

 

ORAR de funcționare

luni – joi 8 – 16 și pe nocturnă 18 -21

vineri, sâmbătă, duminică: 8 – 16

TARIFE: abonamente zilnice

30 de lei / adulți

20 de lei/ elevi și pensionari

10 lei/copii.

Reamintim că Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1.300 m, transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri, iar capacitatea de transport este de 1.300 de persoane pe oră. Pârtia este dotată cu 4 tunuri caare produc zăpadă artificială.

0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.