VIDEO: ”S-a terminat cu infirmierele care se cred asistente sau cu asistentele care se cred medici!” Se introduc uniforme pe coduri de culori la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  2014036La Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor fi introduse noi uniforme pentru angajați, pe coduri de culori, astfel încât pacienților să le fie mai ușor să distingă din ce categorie face parte personalul cu care intră în contact.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița va introduce noi uniforme pentru angajați. Decizia a fost luată pentru a veni în sprijinul pacienților care, în unele cazuri, nu știu cu ce categorie de personal intră în contact.

Noile uniforme vor fi pe coduri de culori pentru a fi mai ușor de recunoscut o infirmieră, o asistentă sau un medic.

Am inițiat deja procedura de achiziție pentru echipamente medicale. Ne dorim ca personalul să fie îmbrăcat la fel. Îi vom obliga să poarte aceste echipamente și, mai mult decât atât va fi o identificare vizuală foarte facilă. Pentru că, ne place, nu ne place, știți cum e: infirmierei îi place să se creadă asistentă, asistentei îi place să se creadă medic. Ei bine, acest lucru nu va mai fi posibil după ce vom pune aceste echipamente medicale, pentru că atunci când o să vezi (n.r. – vestimentația) vei sti că e asistent, brancardier sau infirmieră” a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că vor fi introduse noi ținute pentru personalul unității medicale, acestea urmând să aibă culori diferite, în funcție de categoria din care face parte angajatul.https://www.ziardebistrita.ro/video-s-a-terminat-cu-infirmierele-care-se-cred-asistente-sau-cu-asistentele-care-se-cred-doctori-se-introduc-uniforme-pe-coduri-de-culori-la-spitalul-judetean-de-urgenta-bistrita/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Marţi, 5 martie 2019

Noile uniforme ale personalului vor fi de culori diferite. Potrivit managerului, medicii vor fi îmbrăcați în ținute de culoare albă, femeile asistente medicale vor avea bluza înflorată, iar ținutele bărbaților vor fi într-o singură culoare – aquamarin, infirmierele vor fi îmbrăcate în culoarea violet, iar îngrijitoarele de curățenie în roșu.

”Va fi o primă formă de identificare. Deci dacă la un moment dat o persoană îmbrăcată în violet vine și vă spune să nu luați paracetamol că e mai bine altceva, să nu o băgați în seamă” a spus managerul unității medicale.

Sursa FOTO: www.costume-medicale.ro

20 bookmark
1 notes
3761 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: ”S-a terminat cu infirmierele care se cred asistente sau cu asistentele care se cred medici!” Se introduc uniforme pe coduri de culori la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.