VIDEO: Schimbări la Serviciul Permise și Înmatriculări. Proba teoretică se va susține doar în zilele de joi, iar cea practică va putea fi susținută și în zilele de sâmbătă

 -  -  11


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost luate mai multe măsuri pentru a îmbunătăți substanțial activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și a elimina cozile și timpii mari de așteptare pentru examinarea practică. Astfel,una dintre măsuri vizează modificarea programului pentru examinarea teoretică, dar și posibilitatea susținerii probei practice în zilele de sâmbătă. În plus, se vor putea face programări online și pentru partea de permise de conducere. 

O Cenușăreasă a Instituției Prefectului era Serviciul de Înmatriculări și Permise. Așa era văzut din exterior, asta deoarece sunt cozile infernale și, la prima vedere, așa pare. Stând de vorbă cu conducerea serviciului mi-am dat seama că avem și deficit de personal și am încercat să-l îmbunătățim. Trebuie să facem acest lucru”, a declarat Stelian Dolha, care a completat că în acest sens au fost luate deja câteva măsuri care ar trebui să redreseze acest serviciu.

Dacă avem examene teoretice care se țin zilnic și reușim să examinăm 45 de candidați în 3 ore, în viitor nu o să mai facem așa. Facem examenele teoretice o singură zi pe săptămână – joia, între orele 08:30 – 17:30. Dacă în cursul unei săptămâni reușeam să examinăm pțnă acum 220 de candidați, într-o singură zi pe săptămână putem crește la 300. Acesta este un aspect pozitiv. Cel de-al doilea este că reușim să deblocăm omul pe care îl țineam blocat până acum în fiecare zi în sala de examinare și să îl ducem înspre partea practică”, a mai spus prefectul.

De asemenea, un alt lucru care va fi făcut cel mai probabil de la începutul lunii martie este că proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută și în zilele de sâmbătă.

Examinarea la proba practică se va face și în zilele de sâmbătă. E un lucru mare. Vrem să mai reducem acest decalaj, pentru că astăzi există un astfel de decalaj chiar și de două luni între proba teoretică și cea practică, ceea ce e foarte mult, iar candidatul aproape că uită ce a învățat. Cu alte cuvinte, în două sâmbete dintr-o lună intrăm cu această variantă: proba practică susținută sâmbăta”, a mai precizat Stelian Dolha.

Schimbări la Serviciul Permise și Înmatriculări

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost luate mai multe măsuri pentru a îmbunătăți substanțial activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Una dintre măsuri vizează modificarea programului pentru examinarea teoretică, dar și posibilitatea susținerii probei practice în zilele de sâmbătă. În plus, se vor putea face programări online și pentru partea de permise de conducere.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Joi, 23 ianuarie 2020

Totodată, o altă măsură vizează posibilitatea programării online pentru activitatea privind permisele auto.

De la sfârșitul lunii februarie o să avem programări online la permisele de conducere. Va scădea astfel aglomerația de la ghișeu, vor dispărea cozile și deservirea cetățenilor se va face într-un mod civilizat. Așa e cam peste tot și atunci trebuie să o facem și aici”, a încheiat prefectul Stelian Dolha.

În ceea ce privește deficitul de personal, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud, Claudiu Prodan, a precizat: ”schema oricum e subdimensionată raportat la necesitatea actuală și din efectivul prevăzut în schemp lipsesc persoane care sunt în concediu maternal, cărora li s-a desfăcut contractul de muncă ori cu fost trimiși în alte părți. Rezolvarea acestei probleme nu ține de noi, ține de București”.

Acest serviciul funcționează în prezent cu 13 persoane și ar mai fi nevoie de încă 8 angajați pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții normale. ”Ca să fie schema plină am avea nevoie de încă 4 oameni plus încă 4 pe lângă ei ca să eliminăm cât de cât din problemele actuale”, a mai spus Claudiu Prodan.

11 bookmark
0 notes
1050 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.