VIDEO: Se circulă în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri din Bistrița-Năsăud. Utilajele de deszăpezire acționează cu material antiderapant

 -  -  999


Joi dimineața, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri care străbate județul Bistrița-Năsăud, potrivit Instituției Prefectului.

”Pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă, la această oră nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație. Conform declarațiilor reprezentanților Secției de Drumuri Naționale, 45 de utilaje sunt angrenate încontinuu pentru menținerea drumurilor curate. În Pasul Tihuța, în ultimele două zile, au fost folosite 200 de tone de materiale antiderapante. Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie”, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Toți participanții la trafic sunt rugați să respecte recomandările autorităților pentru această perioadă. Astfel, Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Totodată, Poliția Română precizează că pune la dispoziția conducătorilor auto informații actualizate despre situația traficului, acestea fiind disponibile pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic. Înainte de a pleca la drum, șoferii sunt rugați să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, problemele din trafic pot fi semnalate la următoarele numere de telefon:

  • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;
  • Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005;
  • În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

ACTUALIZARE

Pe de altă parte, șoferii aflați în trafic se plâng că partea carosabilă este acoperită de zăpadă pe unele sectoare de drum. Unii spun că pe DN 17, pe direcția Bistrița – Beclean se circulă cu dificultate, pe rețele de socializare fiind postate fotografii:

FOTO: Info Trafic Bistrița-Năsăud
FOTO: Info Trafic Bistrița-Năsăud
FOTO: Info Trafic Bistrița-Năsăud

Totodată, alți șoferi se plâng că și pe drumul județean care leagă Bistrița de Jelna este zăpadă pe partea carosabilă.

0 notes
124 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *