Eveniment

VIDEO: Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a felicitat echipa Esentza Robotics de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Beclean

 -  - 


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a felicitat, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare, echipa Esentza Robotics de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Beclean pentru premiul obţinut la un concurs de robotică organizat în Statele Unite ale Americii.

„Sunt peste 8.300 de kilometri între Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean și College of Engineering din Iowa, SUA. O lume distanță (mai exact o cincime de lume, geografic).Cu toate acestea, Esentza Robotics, echipă formată din elevii Colegiului din Beclean, a câștigat premiul pentru cel mai inovativ design, la prestigiosul concurs de robotică organizat peste ocean. Mințile nu sunt constrânse de granițe, iar inovația strălucește de oriunde s-ar afla. Nu pot decât să îi felicit pe acești copii minunați și să îi încurajez să continue, la fel cum îi încurajez pe toți cei ce gândesc diferit – „outside the box”, uimindu-ne cu felul în care deja schimbă lumea din jurul lor. Am asistat la prezentarea proiectului Esentza Robotics și tot ce mai pot spune este că viitorul nostru stă în puterea noastră de inovație, iar astfel de reușite ne arată că avem un viitor luminos. Pentru că am convingerea fermă că orice națiune care nu are inovatori va pierde competiția cu viitorul. Vă aplaud, dragilor!„, este mesajul transmis de Mircea Geoană.

167 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.