Ultimele noutati

VIDEO: Deputatul Simionca vorbește în plenul Camerei Deputaților despre faptul că elevii bistrițeni nu primesc lapte, corn sau fructe

În județul Bistrița-Năsăud, deocamdată, elevii și preșcolarii nu primesc laptele, cornul sau fructele întrucât licitațiile pentru achiziția acestor servicii de furnizare a produselor nu sunt finalizate.

În prezent, situația este cunoscută chiar și de deputatul Ionuț Simionca. Acesta a precizat că ”la trei luni de la începerea anului şcolar, copilașii nu își primesc cornul, laptele sau fructul, așa cum este normal sau așa cum se întâmplă în majoritatea zonelor din țara, iar acest lucru l-am aflat după mai multe discuții pe care le-am avut cu cadrele didactice din județ. Părinţii din județul Bistriţa-Năsăud pot considera că statul le discriminează copiii. Iar pentru mulți copilași din toată țara această masă era cea mai importantă din acea zi”.

Deputatul bistrițean a ridicat această problemă chiar și în plenul Camerei Depuaților.

Ziar de Bistrița explica în urmă cu o săptămână de ce s-a ajuns în această situație și de ce elevii nu primesc încă produsele. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Situația a fost similară și anul trecut, în anul școlar 2016 – 2017, elevii primind laptele, cornul și fructele abia spre semestru doi.

În total, în anul şcolar 2017-2018, 33.789 de preşcolari şi elevi din judeţ ar trebui să primească aceste produse la şcoală, majoritatea fiind din Bistriţa, peste 14.000.
Caricatură

Ziar de Bistrita