VIDEO: Șoferii reclamă: ”La intrare în Măgura Ilvei sunt două portiuni de soșea unde practic nu se mai poate trece!”

Șoferii care au de traversat Valea Ilvelor se plâng că starea actuală a drumului este, în unele zone, extrem de proastă și își distrug mașinile.

Un șofer care a trecut chiar ieri pe acest tronson de drum județean a realizat un videoclip pe care, ulterior, l-a postat pe o rețea de socializare solicitând autorităților abilitate să ia măsuri.

Ce se întâmplă pe Valea Ilvelor la intrarea în Măgura Ilvei. Sunt două porțiuni de șosea unde practic nu se mai poate trece. Chiar nu aveți două mașini de piatră măruntă să nivelați putin porțiunile respective? Plătim taxe și impozite după mașini. Rușine pentru voi care ar trebui să vă ocupați de problemă sau așteptati alegerile? Sper să își revină vreun somnoros să ia niște măsuri. Mi-am permis și o mică filmare că am avut timp că eram în viteza 1, doar așa se mai poate trece” a scris Logyn Catuna pe Facebook, mesajul său fiind însoțit și de o înregistrare video:

https://www.facebook.com/logyn.catuna/videos/2206353186280342/

 

Drumul la care șoferul face referire, de pe Valea Ilvelor, la intrare în localitatea Măgura Ilvei este DJ 172D, drum care face parte din amplul proiect Poarta Transilvaniei, care se află în plin proces de modernizare pe mai multe loturi. Tronsonul respectiv face parte din lotul 4 – Ilva Mică/intersecție cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, fiind vorba despre o porțiune de 18,8 km.

Acest lot este unul cu probleme, așa cum, în mai multe rânduri, au afirmat atât președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, cât și vicepreședintele instituției, Ioan Țintean.

Cei doi reprezentanți ai autorității județene au afirmat că lucrările derulate de o companie din Suceava (contractul de execuție a fost câștigat de asocierea Autotehnorom – Opr Asfalt SRL) nu se desfășoară conform graficelor și în plus, lucrările nu sunt pe măsura așteptărilor. Termenul pentru finalizarea lucărilor este de doi ani. Aproape unul s-a scurs deja din momentul în care a fost semnat contractul cu firma care a căștigat licitația.