VIDEO: Stelian Dolha și-a anunțat demisia din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud

 -  -  91171Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, și-a anunțat, joi, demisia din această funcție, decizia fiind luată după numirea sa drept candidat al PNL la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În perioada următoare, Stelian Dolha se va implica în viața politică și în campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie.

După 8 luni în care a deținut funcția de prefect, Stelian Dolha a organizat o conferință de presă în care a făcut un scurt bilanț al activității sale din postura de prefect.

”Este ultima conferință a mea în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud. Știți foarte bine că Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal m-a desemnat ca și propunere de candidat pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. (…) Alegerile locale din data de 27 septembrie nu o să le organizez eu, în calitate de prefect, ci atunci o să fiu candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean. Cred că lucrurile trebuie separate încă de la bun început, așa este corect”, a declarat Stelian Dolha.

Acesta a completat că funcția de prefect nu a fost deloc una ușoară, mai ales în contextul epidemiologic actual, completat și de alte situații cu care județul s-a confruntat în această perioadă de 8 luni. Printre acestea, prefectul a reamintit de problemele privind asigurarea materialelor pentru deszăpezirea drumurilor sau de inundațiile din luna iunie. Însă, la finalul celor 8 luni, prefectul Stelian Dolha se declară mulțumit de activitatea sa și de modul cum a gestionat toate situațiile cu care a avut de-a face.

Plec liniștit, plec împăcat că Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud este așezată acum pe un făgaș normal, adică oamenii știu foarte bine ce au de făcut în această instiutuție. (…) Eu spun că sunt mulțumit de activitatea mea de prefect și vă spun și de ce: mi-au spus prieteni, cunoscuți că în sfârșit au aflat și ei cu ce se ocupă Instituția Prefectului și ce face prefectul. Poate exagerăm, poate am prins și o perioadă foarte grea, e clar, dar nu aveai de ales ca și prefect. Ori te mișcai, ori plecai. (…) M-am implicat pentru că acesta este felul meu de a fi”, a mai spus Stelian Dolha.

Stelian Dolha a mai adăugat că actualul subprefect – Eugen Curteanu – este cel care va prelua frâiele Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Este decizia premierului. Eu am cerut eliberarea mea din funcția de prefect al județului începând cu data de mâine și aștept o hotărâre de Guvern în urma căreia o să fiu eliberat din această funcție. Pe de altă parte, trebuie să fiu aproape de echipă, aproape de PNL. Eugen Curteanu are experiență, atât ca subprefect, funcție din care a prins practic toată pandemia, cât și ca ministru secretar de stat, funcție pe care a deținut-o în trecut”, a completat Stelian Dolha.

În perioada următoare, Stelian Dolha se va implica alături de PNL în campania electorală pentru alegerile din 27 septembrie.

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 5 august 2020
9 notes
296 views
bookmark icon

9 thoughts on “VIDEO: Stelian Dolha și-a anunțat demisia din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *