VIDEO: Suciu către Sighiartău: ”Contractul pentru reabilitarea Colegiului Național Liviu Rebreanu nu are valoare juridică”

 -  -  11


Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, în opinia sa, contractul privind execuția lucrărilor la Colegiul Național Liviu Rebreanu, despre care deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat că a fost semnat, nu are valoare juridică. Suciu explică faptul că la momentul semnării acestuia nu a fost prezent constructorul, astfel că acest contract nu este valid. 

”Cred că domnul Robert Sighiartău, care în afară de competențele politice a mai şi activat în mediul economic, a făcut business. Cred că domnul Robert Sighiartău, în calitatea domniei sale de patron, și de IFN-uri, dar și de firme care comercializează autoturisme, știe că atunci când închei un contract trebuie să fie prezente ambele părți, adică pe marginea contractului de lucrări la Colegiul Național Liviu Rebreanu trebuie să fie prezent reprezentantul finanțatorului, în speță Compania Națională de Investiții, care încheie un contract cu câștigătorii licitației. Nu vi se absolut normal acest lucru? Doar că în graba domnului Sighiartău de a se lipi cu imaginea domniei sale de acest subiect, perfect justificat din punct de vedere politic, dar moral cu atât mai puţin, a uitat că a dat dispoziţii, timp de două săptămâni, să nu se semneze contractul și a uitat că la momentul oficial al semnării contractului trebuie să fie și constructorul. Așadar, tot ce s-a întâmplat aseară nu are valoare juridică pentru că acel contract nu este semnat de către constructor pentru că nimeni nu a anunțat constructorul să fie ieri la București, să fie în poză cu domnul secretar general Robert Sighiartău”, a declarat deputatul Daniel Suciu.

Parlamentarul bistrițean a mai adăugat că, în opinia sa, Robert Sighiartău nu are niciun merit pe marginea acestui subiect și s-a declarat ”mulțumit sufletește” că a reușit să obțină finanțare pentru acest obiectiv.

Așadar, îl rog, îl invit pe domnul Sighiartău, să facă toate diligențele necesare ca cei care au câștogat această licitație să ajungă cât mai repede la București și să semneze contractul. Zău că nu mă supăr dacă săptămâna viitoare vor mai face încă un rând de poze, îl va chema și pe Nelu Turc, vor veni ei aici la Bistrița, are chiar mai puțină importanță. Eu am mulțumirea sufletească. Nici nu mai trebuie să insist și să spun toate etapele prin care acest obiectiv a trebuit să treacă pentru a ajunge la momentul semnării contractului. (…) Domnul Robert Sighiartău mi-a dovenit că încă a rămas la nivel de amator și chiar nu trebuia să încerce să se lipeacă de acest subiect. Eu mă bucur că ce am promis cât am fost ministru s-a întâmplat, restul e doar poziţionare politică”, a mai adăugat Suciu.

Totuși, Daniel Suciu a mai precizat că semnarea contractului pentru execuția lucrărilor la Colegiul Național Liviu Rebreanu este o veste bună.

Până una alta e o veste foarte bună. Cu sau fără poze, cu sau fără lipsa constructorului din peisaj și din poză, Colegiul Național Liviu Rebreanu va fi reabilitat cu 11 milioane euro. Este un monument istoric și după ce se vor termina lucrările va fi o clădire emblemă pentru acest oraş. Oricâte poze şi-ar face liberalii, munca mea, a echipei noastre, nu ne-o va putea lua nimeni”, a încheiat Suciu.

Daniel Suciu: ”Contractul pentru reabilitarea Colegiului Național Liviu Rebreanu nu are valoare juridică”

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, în opinia sa, contractul privind execuția lucrărilor la Colegiul Național Liviu Rebreanu, despre care deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat că a fost semnat, nu are valoare juridică. Suciu explică faptul că la momentul semnării acestuia nu a fost prezent constructorul, astfel că acest contract nu este valid. https://www.ziardebistrita.ro/video-suciu-catre-sighiartau-contractul-pentru-reabilitarea-colegiului-national-liviu-rebreanu-nu-are-valoare-juridica/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Vineri, 14 februarie 2020

11 bookmark
0 notes
289 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.